19 / 04 / 2024

TOKİ'nin alt gelirliler konutları için katılım şartları!

TOKİ'nin alt gelirliler konutları için katılım şartları!

Kurban Bayramı öncesinde Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Turan. TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik ürettiği konutlardan edinebilmek için öncelikle kuraya katılmak gerekiyor.



Kayabaşı'nda halen 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini ifade eden  TOKİ  Başkanı Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız" bilgisini aktardı.


Turan, Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje yapacaklarını açıkladı.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan sözleşmesi imzalanan ve inşaat çalışmalarına başlanan 448 konutluk projenin örnek bir proje olduğunu belirtti.


Kayabaşı'nda halen 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini belirtten Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız"


Kurban Bayramı öncesinde Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Turan TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik ürettiği konutlardan edinebilmek için öncelikle kuraya katılmak gerekiyor. Kuraya katılımda ise başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları aranıyor.


Şehit Aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, kuraya katılmadan alt gelir grubunda yer alan konutların sahibi olabiliyor. 


Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor.


Yeni Akit


Geri Dön