20 / 04 / 2024

TOKİ'nin Ankara ve Malatya'da satışa sunduğu konutlar yoğun ilgi görüyor!

TOKİ'nin Ankara ve Malatya'da satışa sunduğu konutlar yoğun ilgi görüyor!

TOKİ'nin emekli ve düşük gelirlileri konut sahibi yapmak için Ankara ve Malatya'da satışa sunduğu ve başvuruları süren konutlar yoğun görüyor. Bir haneden sadece bir kişi başvurabiliyor.



TOKİ'nin emekli ve düşük gelirlileri konut sahibi yapmak için  Ankara  ve Malatya'da satışa sunduğu ve başvuruları süren konutlar yoğun görüyor. Bir haneden sadece bir kişi başvurabiliyor.


Toplam 2035 konut 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sundukları konutlara emeklilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Turan, Malatya'da 305'i alt gelir grubu, 778'i sosyal konut olmak üzere toplam 1083, Ankara'da ise 341 liradan başlayan taksitlerle 583'ü alt gelir grubu, 369'u sosyal konut olmak üzere 952 konut satışının devam ettiğini hatırlattı. 


Konut sayısını aştı 

Ankara ve Malatya'da kura ile satışa çıkarılan konutlara başvuruların, ilk günlerde konut sayısmı aştığını dile getiren Ergün Turan, "Sosyal devletin en önemli görevlerinden biri, vatandaşların barınma hakkının sağlanmasıdır. Ülkemize yıllarca hizmet ederek emekli olmuş ve hâlâ ev sahibi olamamış vatandaşlarımızı sosyal devlet gereği ev sahibi yapma zorunluluğu bulunmaktadır" dedi. 


1.5 yıldır uğraşıyoruz

Ergün Turan şunları söyledi: "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için 1.5 yıldır yoğun uğraş içindeyiz. Satışa sunulan projelerde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdık." Malatya'daki konutlar için sçyı başvuru tarihi 13 Kasım iken, Ankara Mamak'taki konutlar için 20 Kasım olarak belirlendi. 


İşte başvuru koşulları 

Başvuru için kişide aranan şartlar şöyle: TOKl'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bir gayrimenkul bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması, başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla 3200 lira olması, bir hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmesi. 



Posta


Geri Dön