27 / 04 / 2024

TOKİ'nin Canik'i yenileme çalışmaları tam gaz

TOKİ'nin Canik'i yenileme çalışmaları tam gaz

Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Yeşilova Mahallesi'nde yapımı devam eden Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar sürüyor



383 dönüm alan üzerine 2 bin 688 konut olarak planlanan kentsel yenileme çalışmalarında ilk etapta 1B adada hak sahiplerine yapılacak 960 konutun 3 bloğunun kaba inşaatı tamamlandı. Yıl sonuna kadar 20 bloktan oluşan 960 konutun yüzde 80'inin tamamlanacağını dile getiren Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Kemal Kırandağ, çalışmaların yapılan planlama çerçevesinde devam ettiğini söyledi. Üç adadan oluşan 960 konutun 1. adasında yapılacak 10 bloğun zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını ve 3 bloğun kaba inşaatının bittiğini dile getiren Kırandağ, "4 ve 5 bloğumuzda tünel kalıp çalışmalarımız devam ediyor. 5'er bloktan oluşan 2. ve 3. adalarımızda da temel kazı çalışmalarımız devam ediyor. 2. ve 3. adada temel kazı çalışmalarının tamamlanması ile jet graut sistemi ile zemin iyileştirme çalışmalarına başlayacağız" dedi.


Zemin iyileştirme çalışmaları çerçevesinde 10 bloktan olşan 1. adada her blokta 135 kazık çakıldığına dikkat çeken Kırandağ, "1. Adamızda son bloğumuzun zemin iyileştirme çalışmaları bitmek üzere. Bu da tamamlandığında radya temel çalışmalarına başlayacağız. 4 Bloktan oluşan her bir katımızın kalıbı, demiri ve betonu da dahil olmak üzere 2 günde tamamlıyoruz. 13 kattan oluşan bir bloğumuzun kabasını ise 26 günde tamamlıyoruz. Havaların düzelmesiyle birlikte çalışmaların hızlanacak" diye konuştu. Şantiye şefi Çetin Dinler, 10 bloktan oluşan 1. adada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sabah


Geri Dön