25 / 04 / 2024

TOKİ'nin Çorum yatırımları 363 milyon TL'ye ulaştı!

TOKİ'nin Çorum yatırımları 363 milyon TL'ye ulaştı!

Toplu Konul İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, AK Pati Çoram Milletvekili vc TBMM İdare Amin Salim Uslıfyu ziyaret etti. Çorum'da TOKİ konut yatırımları ele alındı.



Toplu Konul İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, AK Pati Çoram Milletvekili vc TBMM İdare Amin Salim Uslıfyu ziyaret etti. Ziyarette, Çorum'a yapılan  TOKİ  yatırımlarını ayrıntılı olarak değerlendirilerek, ilçelere yeni planlanan konut projelerinde gelinen nokta ele alındı. 


Görüşme sonrası AK Parti döneminde Çorum'a yapılan TOKİ yaınmlan ile ilgili açıklamada bulunan Uslu, TOKİ ilimizde bugüne kadar toplam 20 şantiyede 3.488 Konul, 2 Lise, 2 İlköğretim, 4 Cami, 5 Spor Salonu, 3 Ticaret Medeni, 2 Kütüphane, 2 Sağlık Ocağı, Sosyal Tesis, 1 Kamu Hizmet Binası, Engelsiz Yaşam Maketi, 2 Sevgi Evi (13 Bina), 3 Bekçi Kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası, 2 Hastane uygulamasını tamamlamıştır. Yapımı tamamlanan 3.488 Konutun; 1.500'ü Dar-Orta Gelirliler için, 1.388'i Alt Gelir Grubu, 160'ı Yoksul Grubu, 440'ı ise Gecekondu Dönüşüm kapsamlıda yatmıştır" dedi.

 

Merkez Celilkın'nda Cami, İskilip Alıf Hoca Devlet Hastanesi İkmali ve TSE Araç Kontrol Merkezi Binası yıkımı işlerinin de devam ettiği bilgisini veren Uslu, açıklamasında şöyle devan etti: "Proje ve İhale aşamasında 1.255 Konut çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda; Alaca 2.Etap için başvuru süreci tamamlandı. 7 Blok üzerine 220 Konut vc 1 Büfe için ihale süreci başlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkılacaktır. Kargı, 275 Konut, Ticaret Merkezi vc Cami projesi için 9 Şubat ta Başvuru Toplama süreci başlıyorDodurga, 98 Konul projesi için 9 Şubatta Başvuru Toplama süreci başlı yer Çorum Merkez, Osmancık 2. etap, İskilip, Boğazkale ve Bayat ilçeleri Konul Projeleri ile Sungurlu 300 Kişilik Yurt projesi çalışmalar da devam ediyor, proje ve ihale çalışmalaı devam eden 1.255 konut ile birlikte Çoıumtia konut sayısı toplamı 4.743'e yatırım toplamı ise 363 Milyon TL "ye ulaşıyor. Projelerin gerçekleştirilmesinde süreçlerin hızlarılması ile gerekli kolaylığı sağlayan hemşehrimiz Finansman Daire Başkanımız Ayhan Karaca ve TOKİ Başkanımıza teşekkür ederiz" 


Çorum Hakimiyet


Geri Dön