25 / 04 / 2024

TOKİ'nin emekli konutlarına Adana da dahil edildi!

TOKİ'nin emekli konutlarına Adana da dahil edildi!

TOKİ'nin emeklileri ev sahibi yapma projesine Adana'yı da dahil ettiklerini dile getiren Sarı, "Arzumuz, tüm emeklilerin ev sahibi olması. Adana da bu başlangıç noktalarından biri olacak" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili, "İnancımız, temennimiz ve çalışmalarımız bu krizin bir an önce atlatılması. Rusya, ortak proje ve çalışmalarımız olan bir ülke. Bağlarımızı ne çok hızlı kopartacak ne de farklı bir noktaya çekecek değiliz" dedi.


TOKİ'nin emeklileri ev sahibi yapma projesine Adana'yı da dahil ettiklerini dile getiren Sarı, "Arzumuz, tüm emeklilerin ev sahibi olması.  Adana  da bu başlangıç noktalarından biri olacak. Daha kaliteli ve yaşanabilir şehirler için belediyelerimizin altyapı ve çevre projelerine imkanlarımız ölçüsünde yardım yapacağız" ifadelerini kullandı.


Kente gerçekleştirilecek yatırımlara değinen Bakan Sarı, hava kalitesi ölçüm istasyonlarının sayısının arttırılması, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin su havzasının temizlenmesi, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi'ne yatırım yapılması, imar planları, Aladağ ilçesine yapılacak 300 kişilik bir öğrenci yurdu ve kentteki çevre düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.


- "2020 İklim Değişikliği Konferansı'nı Türkiye'de yapmak için başvurduk"

Sarı, bir gazetecinin, Fransa'da düzenlenen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı ile ilgili sorusunu yanıtladı.


"Cumhurbaşkanımız himayesinde gittiğimiz Paris İklim Değişikliği Konferansı'nda, Türkiye olarak iyi niyet katkımızı sunduk" diyen Sarı, şöyle devam etti:


"Sera gazı emisyonunda, 2030'a kadar Türkiye olarak yüzde 21'e kadar bir azalım taahhüdümüz var. Bunun gerçekleşmesi noktasında çalışmalarımızı yapacağız. Bu çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda diğer ilgili bakanlıkları da ilgilendiriyor. Onlarla da istişare edip toplantılar yapıyoruz. Bu Paris toplantısında ortak fakat farklılaştırılmış sorumluluk ilkesi üzerinde duracağız. 'Ortak fakat farklılaştırılmış' ne demek? Aslına hepimizin amacı ortak ama her ülkenin konumu, sanayi ve endüstrideki gelişimi, bulunduğu coğrafi yapı itibarıyla, gelişmiş, az gelişmiş, gelişmekte olan ülke sıfatıyla daha farklı sorumluluklar yüklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'nin bunu sonuna kadar savunacağına inanıyorum."


Yeşil İklim Fonu'ndan da yararlanmak istediklerini belirten Sarı, şunları söyledi:

"Bu fonda, sera gazı emisyon azalımı konusunda yapılması gereken çalışmalar da finans noktasında, yeşil iklim fonundan yararlanmak için bu iki haftalık süreçte gerçekleştireceğiz. İki hafta sonunda ortak bir karara varılırsa bir mutabakat imzalanacak. Eğer varılmazsa bir sonraki dönem için yeniden toplanılmak üzere ayrılınacak."


2020'deki konferans için ev sahipliği başvurusu yapacaklarının altını çizen Sarı, "2020'de İklim Değişikliği Konferansı'nı Türkiye'de düzenlemek için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. İnşallah verilirse, G20'de olduğu gibi çok güzel bir ev sahipliği yapacağız" dedi.


Sarı, yapılaşmayla ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Kültür mirasımız yapılarda da devam etmeli. Şehircilik kavramımızı yatay yapılaşma üzerinde devam ettirmek istiyoruz. Daha yaşanılabilir, komşuluk ilişkilerinin daha gelişebileceği kent mekanları, şehir merkezleri oluşturmak, çocukların daha rahat olduğu yaşam alanlarını tüm Türkiye'de sağlama niyetindeyiz. Kültür mirasımızı koruyarak daha modern şehirler inşa etme noktasında elimizden geleni yapacağız."


AA





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ayağının tozuyla Adana'ya gelen Fatma Güldemet Sarı, emekliler için  TOKİ  konutları ve temiz hava merkezinin müjdesini verdi

Adana'nın çiçeği burnunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 1 Kasım seçimini sadece AK Parti'nin kazanmadığını belirterek, "Türkiye ve Adana kazandı. Ben Adana'nın, Çukurova'nın bakanı olarak elimden gelen hizmeti sonuna kadar sunmaya çalışacağım. Adana'ya hizmet etmek aşkıyla yola çıktım. Hep birlikte omuz omuza daha büyük Adana için mücadele edeceğiz. Adana'yı hak ettiği yere ulaştırmak için gece-gündüz demeden yorulmadan çalışacağız. Adana'ya bir söz vermek istiyorum. Bütün Adana'nın ve bütün Adanalıların bakanı olarak görev yapacağım" dedi. 


ADANALILARA GÜZEL HABERLER 

Bakan seçildikten sonra kentine gelen Fatma Güldemet Sarı, Adana Havalimanı'nda mehter takımı eşliğinde partililer tarafından sevgi seliyle karşılandı. Yürümekte zorluk çeken Sarı, Adana Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'na ziyaret etti. Bakan Sarı daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde Oğuz Tekstil tarafından yaptırılan 3 bin 300 kişilik Arif Uçurum Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında 10 günlük bir bakan olduğunu hatırlatan Sarı, Adana'ya büyük bir heyecanla geldiğini kaydederek, hemşirelerine müjdeli haberler verdi. 


EMEKLİLERE TOKİ EVLERİ 

Özellikle bakanlığa ve TOKİ başkanlığına gelen yoğun talepler sonucunda, TOKİ'nin emeklileri ev sahibi yapma projesine Adana'yı da dahil ettiklerini söyleyen Bakan Sarı, "Planlanan 17 kentten sonra Adana'mız da bu projeden 18'inci il olarak faydalanacak. Arzumuz tüm emeklilerin ev sahibi olması. Adana'da bu başlangıç noktalarından biri olacak. Bölge olarak Sarıçam'da arazi tespit çalışmalarında bulunduk. Detaylı açıklamalar önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi. Adana'nın daha kaliteli ve yaşanabilir şehirler arasında yer alması için belediyelerin altyapı çevre projelerine imkanları ölçülerinde yardım edeceklerini ifade eden Bakan Sarı, "Bakanlığımızın ulusal hava izleme ağında bölgesel yapılanma çalışmaları kapsamında kurulacak olan 8 adet bölgesel temiz hava merkezinden biri de Adana'da olacak. Bu merkez Adana, Mersin, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayacak. Temiz hava merkezimizin kurulmasıyla birlikte Adana ve bölgesinde yaşayan halkımız daha temiz ve kaliteli hava soluma imkanına kavuşacak" diye konuştu. Bakan Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek şunları söyledi: Adana'da öncelik konu imar planları ve kentsel dönüşüm. Plan sorununun çözülememesi, kentin gelişmesi önünde büyük bir engel. Yatırımcılar ve vatandaşlarımız artık kangren haline gelen bu sorunun çözülmesini beklemekte ve umutlarını bakanlığımıza bağlamaktadır. Bu kapsamda Adana'da 8 adet riskli alan ve 2 adet rezerv yapı alanı belirlendi. Bu alanların toplam büyüklüğü yaklaşık 3 bin 500 dönüm. Yaklaşık 8 bin binanın bulunduğu ve 50 bin kişinin yaşadığı bu alanların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi özel sektörü teşvik edecektir." 


Sabah


Haber Adana Beş Ocak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


1Kasım 2015 erken genel seçimlerinden sonra kurulan hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Fatma Güldemet Sarı, bakan olduktan sonra ilk kez memleketi Adana'yı ziyaret etti. Bakan Sarı'yı havalimanında Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, komutanlar ile çok sayıda bürokrat karşıladı. 

Bakan Sarı'yı Adana Havalimanı VIP girişinde Adanalılar mehter takımı gösterisiyle karşıladı. Bakan San'nın VIP kapısından çıkmasıyla birlikte mehteran eşliğinde onu görmek isteyen yüzlerce vatandaş izdihama neden oldu. Bakan Sarı'ya dokunmak isteyen, ona çiçek vermek ve onunla birlikte bir kare fotoğrafta yer almak isteyen vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Bakan Sarı bu sevgi seli karşısında korumaların yardımıyla güçlükle ilerlerken hiçbir vatandaşı kırmadan herkesin tek. tek elini sıkmaya çalıştı. 


Bakan Sarı, mehter takımının kendisi için çok büyük bir sürpriz olduğunu, beklemediğini ancak çok güzel olduğunu belirterek, "10 gün önce bakan olduğumu Adana'da öğrenerek Ankara'ya gitmiştim. 

O günden sonra ilk kez Adana'ya geliyorum. Çok büyük bir coşku var. Bütün halkımıza beni böyle karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Havayoluyla geldiği Adana'da ilk olarak valiliği ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı. burada şeref defterini imzaladı. Daha sonra AK Parti Adana İl Binası'na geçen Bakan Sarı, partililer tarafından sloganlarla karşılandı. AK Parti'nin Adana'daki 6 milletvekili için getirilen 6 kurbanlık koyunun kesilmesini istemeyen Bakan Sarı. AK Parti ziyaretinden sonra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni inşa edilen Arif Uçurum Camii'nin açılışını yaptı. Ziyaretleri sonrası bir otelde basın toplantısı düzenleyen Bakan Sarı, TOKİ aracılığıyla emeklileri ev sahibi yapma projelerine 18. kent olarak Adana'yı da dahil ettiklerini söyledi. Bölge olarak Sarıçam'da arazi tespitleri yaptıklarını ve ilerleyen günlerde gerekli açıklamada bulunacaklarını kaydeden Bakan Sarı, daha yaşanabilir bir şehir için belediyelere çevre ve altyapı konusunda yardımlarda bulunacaklarını da ifade etti. 


Kurulacak bölgesel temiz hava merkezlerinden birinin de Adana'da olacağını açıklayan Bakan Sarı, bu birimin Akdeniz Temiz Hava Merkezi olarak görev alacağını ve Mersin. Kilis, Gaziantep. Hatay ve Osmaniye'yi kapsayacağını dile getirdi. Bakan Sarı, bölgede 12 mevcut istasyona ilave olarak 36 istasyon daha kuracaklarını anlattı. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin havzalarında su kalitelerini ortaya çıkaracaklarını söyleyen Bakan Fatma Güldemet Sarı. havzayı kirleten unsurları tespit edip. atık suları arıtmadan Seyhan ve Ceyhan'a deşarj eden belediyeleri atık su arıtma tesisine kavuşturacaklarını bildirdi. İmar planları ve kentsel dönüşümün öncelikli olduğunu vurgulayan Bakan Sarı, plan sorununun çözülememesinin Adana'nın yeniden imar edilememesine, böylece gelişememesine sebep olduğunu dile getirdi. Adana'da 8 adet riskli alan ve 2 rezervin belirlendiğini söyleyen Bakan Sarı, 50 bin kişinin yaşadığı bu alanların hızlıca dönüştürülmesi için özel sektörün teşvik edileceğini ve belediyelere ise gerekli kaynakların aktarıldığını sözlerine ekledi. Bakan Sarı. kentin 460 kilometrekarelik bölümünün havadan görüntülendiğini ve bu verilerin kullanılarak il ve ilçelerdeki harita ile imar planı çalışmalarının hız kazanacağını kaydetti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı. Aladağ'a 4 milyon 600 bin lira bütçeli 300 kişilik kız ve erkek yurdu yapılacağını, kent merkezindeki Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin mevcut binalarının deprem riski nedeniyle taşınacağını anlattı. 


Adana Beş Ocak


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinden sonra kurulan hükumette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Fatma Güldemet Sarı, bakan olduktan sonra ilk kez memleketi Adana'yı ziyaret etti.

Bakan Sarı'yı havalimanında Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, komutanlar ile çok sayıda bürokrat karşıladı.

Bakan Sarı'yı Adana Havalimanı VIP girişinde Adanalılar mehter takımı gösterisiyle karşıladı. Bakan Sarı'nın VIP kapısından çıkmasıyla birlikte mehteran eşliğinde onu görmek isteyen yüzlerce vatandaş izdihama neden oldu. Bakan Sarı'ya dokunmak isteyen, ona çiçek vermek ve onunla birlikte bir kare fotoğrafta yer almak isteyen vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Bakan Sarı bu sevgi seli karşısında korumaların yardımıyla güçlükle ilerlerken hiçbir vatandaşı kırmadan herkesin tek tek elini sıkmaya çalıştı.

Bakan Sarı, mehter takımının kendisi için çok büyük bir sürpriz olduğunu, beklemediğini ancak çok güzel olduğunu belirterek, "10 gün önce bakan olduğumu Adana'da öğrenerek Ankara'ya gitmiştim. O günden sonra ilk kez Adana'ya geliyorum. Çok büyük bir coşku var. Bütün halkımıza beni böyle karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Sarı daha sonra güçlükle makam aracına binip Adana Valiliğine hareket etti.


Yeni Şafak 



Haber Adana Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yapacakları yatırımları açıkladı. 

Bakan olduktan sonra Adana'daki ilk basın toplantısını bir otelde düzenleyen Sarı, "Bu onuru bana lütfeden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Adana'nın, tüm Çukurova'nın bakanı olarak elimden gelen hizmetin sonuna kadar yapmaya çalışacağım" diye konuştu. 

TOKİ aracılığıyla emeklileri ev sahibi yapma projelerine 18. kent olarak Adana'yı da dahil ettiklerini söyleyen Bakan Sarı, bölge olarak Sarıçam'da arazi tespitleri yaptıklarını ve ilerleyen günlerde gerekli açıklamada bulunacaklarını kaydetti. Bakan Sarı, daha yaşanabilir bir şehir için belediyelere çevre ve altyapı konusunda yardımlarda bulunacaklarını da ifade etti. 

Kurulacak bölgesel temiz hava merkezlerinden birinin de Adana'da olacağını açıklayan Bakan Sarı, bu birimin Akdeniz Temiz Hava Merkezi olarak görev alacağını ve Mersin, Kilis, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayacağını dile getirdi. Bakan Sarı, bölgede 12 mevcut istasyona ilave olarak 36 istasyon daha kuracaklarını anlattı. 

Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin havzalarında su kalitelerini ortaya çıkaracaklarını söyleyen Bakan Fatma Güldemet Sarı, havzayı kirleten unsurları tespit edip, atık suları arıtmadan Seyhan ve Ceyhan'a deşarj eden belediyeleri atık su arıtma tesisine kavuşturacaklarını bildirdi. 

İmar planları ve kentsel dönüşümün öncelikli olduğunu vurgulayan Bakan Sarı, plan sorununun çözülememesinin Adana'nın yeniden imar edilememesine, böylece gelişememesine sebep olduğunu dile getirdi. 

Adana'da 8 adet riskli alan ve 2 rezervin belirlendiğini söyleyen Bakan Sarı, 50 bin kişinin yaşadığı bu alanların hızlıca dönüştürülmesi için özel sektörün teşvik edileceğini ve belediyelere ise gerekli kaynakların aktarıldığını sözlerine ekledi. Bakan Sarı, kentin 460 kilometrekarelik bölümünün havadan görüntülendiğini ve bu verilerin kullanılarak il ve ilçelerdeki harita ile imar planı çalışmalarının hız kazanacağını kaydetti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aladağ'a 4 milyon 600 bin lira bütçeli 300 kişilik kız ve erkek yurdu yapılacağını, kent merkezindeki Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin mevcut binalarının deprem riski nedeniyle taşınacağını anlattı. 


Adana Ekspres 



Haber Adana Günaydın Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'ya yapacakları yatırımları açıkladı. Bakan olduktan sonra Adana'daki ilk basın toplantısını bir otelde düzenleyen Sarı, "Bu onuru bana lütfeden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Adana'nın, tüm Çukurova'nın bakanı olarak elimden gelen hizmetin sonuna kadar yapmaya çalışacağım" diye konuştu. TOKİ aracılığıyla emeklileri ev sahibi yapma projelerine 18. kent olarak Adana'yı da dahil ettiklerini söyleyen Bakan Sarı, bölge nakların aktarıldığını sözlerine ekledi. Bakan Sarı, kentin 460 kilometrekarelik bölümünün havadan görüntülendiğini ve bu verilerin kullanılarak il ve ilçelerdeki harita ile imar planı çalışmalarının hız kazanacağını kaydetti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aladağ'a 4 milyon 600 bin lira bütçeli 300 kişilik kız ve erkek yurdu yapılacağını, kent merkezindeki Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin mevcut binalarının deprem riski nedeniyle taşınacağını anlattı. 


Adana Günaydın 



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Bakan olduktan sonra Adana’ya gerçekleştirdiği ilk ziyaretinde çeşitli programlara katıldı.


Adana’da ilk olarak havaalanında hemşerileri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Bakan Sarı, karşılama töreninde yaptığı konuşmada; “Hedefimiz Adana’yı 2023 Türkiye’sinde söz sahibi yapmaktır” dedi.


Törende konuşmasına şöyle devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı; “78 Milyon Türkiye olarak, Adana olarak; Bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Hep beraber, el ele, yürek yüreğe, omuz omuza kardeşçe daha büyük bir Adana için mücadele edeceğiz. Adana’yı hak ettiği yere ulaştırmak için gece demeden gündüz demeden durmadan yorulmadan çalışacağız. Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki! Biz Türkiye ve Adana’daki tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.


Bakan Sarı karşılama töreninin hemen ardından beraberindeki heyetle birlikte Adana Valiliğini ziyaret etti ve Vali Mustafa Büyük ’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Sonrasında Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Sarı, burada kendisini büyük bir kalabalıkla karşılayan il teşkilatıyla kucaklaştı. O esnada teşkilatlar tarafından kurbanlar kesilmek istendi. Bakan Sarı; kurbanları kurban kesim merkezinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması konusunda talimat verdi.


İl binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Sarı burada bir konuşma yaparak Adana’nın tamamına hizmet edeceklerini vurguladı. Konuşmasına şöyle devam eden Bakan Sarı; “Adana, Akdeniz’in, Türkiye’nin, bu aziz toprakların incisidir, en büyük hizmetleri hak etmektedir. Geçmişte Bakanlık yapmış, Büyük Adana, Güçlü Türkiye için mücadelesini sürdüren değerli siyasi büyüğümüz Ömer Çelik beyefendinin ve tüm milletvekillerimizin destekleriyle, bütün gücümüzle, el ele, omuz omuza Adana’nın tamamına hizmet edeceğiz” dedi.


-Bakan Sarı “Haydi Bismillah” Diyerek İlk Açılışını Cami İle Yaptı-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti ve sanayi bölgesi içerisinde yapımı tamamlanan Arif Uçurum camisinin açılış törenine katıldı. Bakan Sarı; “Bizim ibadet mekânlarımızın büyüklüğü ve güzelliği, bu binaların yükseldikleri beldelere kattıkları anlam sebebiyledir. Bu bakımdan camilerimizin büyüklüğü ve güzelliği, bizim için ancak iftihar kaynağıdır” dedi.


Bakan Sarı, göreve geldikten sonra açışını yaptığı ilk kurumun cami olmasının, bundan sonraki hizmet sürecinin de hayırlı geçeceğini umut ettiğini dile getirdi.


Açılışı yapılan Arif Uçurum camisinin geniş bir arazi üzerine inşa edildiğinin altını çizen Bakan Sarı, organize sanayi bölgesine kazandırılan bu hayırlı hizmete öncü olan Arif Uçurum ve kardeşlerine teşekkür etti.


-Bakan Sarı Adana’da Basın Toplantısı Düzenledi-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı cami açılışından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Sarı, basın mensuplarına; “Uzun yıllar boyunca milletimize hızlı, yerinde ve doğru haber ulaştırmak adına gösterdiğiniz üstün çaba nedeniyle, hepinize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


-Bakan Sarı’dan Emeklilere Ev, Öğrencilere de Yurt Müjdesi-

Basın toplantısında konuşmasına devam eden Bakan Sarı, Adanalı hemşerileri ile ilk buluşmasında birkaç projenin de müjdesini vermek istediğini söyledi.


İlk olarak, TOKİ’nin mevcut planında “emeklilere ev” çalışmasının öncelikle 17 ili kapsadığını anımsatan Bakan Sarı, TOKİ ile yapılan görüşmelerden sonra, projeye Adana’nın da dahil ettirilerek öncelikli il sayısının 18’e çıkarıldığının müjdesini verdi.


Arzumuz tüm emeklilerimizin ev sahibi olmasıdır diyen Bakan Sarı,  “Aladağ İlçemize de 300 öğrenci kapasiteli yurt kazandırıyoruz” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, daha kaliteli ve yaşanabilir şehirlerimiz için belediyelerimizin altyapı çevre projelerine yardım yapacağız.”


“Bakanlığımızın ulusal hava kalitesi izleme ağında, bölgesel yapılanma çalışmaları kapsamında 8 adet bölgesel temiz hava merkezi kurulacaktır. Bu merkezlerden biri de Adana’da olacaktır. (Akdeniz Temiz Hava Merkezi) . Bu merkezle Adanalı hemşerilerim daha temiz ve kaliteli hava soluma imkânına kavuşacaktır. Seyhan ve Ceyhan havzalarında su kalitesini ortaya çıkaracağız. Bu havzalarımızı atık su arıtma tesislerine kavuşturmak için projelerimizi hazırlıyoruz.”


Bakanlık görevine yeni gelmiş olmamız hemen harekete geçmemize engel değil diyen Bakan Sarı, “Biz göreve gelir gelmez Adana’mız ve Türkiye’miz ile ilgili çalışmaları masaya yatırdık ve hızla gerçekleştiriyoruz” dedi.


-Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kentsel Dönüşüm Bölgelerini Ziyaret-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Yüreğir Belediyesi Mahmut Çelikcan’ı makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Bakan Sarı daha sonra Yüreğir’de devam eden kentsel dönüşüm bölgelerini gezerek çalışmaları yerinde inceledi.


-Şehit Ailesine Ziyaret-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mardin'in Artuklu ilçesinde askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın Kozan ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Bakan Sarı, “Bu topraklar asırlar boyu nice kahramanlar nice yiğitler gördü. İşte bu kahramanlarımızdan olan Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın ailesine başsağlığı ve taziyelerimizi iletmek üzere yanlarındayız” dedi.


Bakan Sarı daha sonra şehidin annesi 75 yaşındaki Nadire Karaca ve kardeşlerine başsağlığı dileyerek evden ayrıldı.


-Bakan Sarı Teşkilat Yemeği ile Programını Tamamladı-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana programında son olarak AK Parti Adana il teşkilatları ile yemekte bir araya geldi. Bakan Sarı, yemekte teşkilatlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.




Haber Adana İlk Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın TOKİ'nin konut yapacağı iller arasına 18. İl olarak Adana'yı da katması emekliler arasında büyük bir sevince neden oldu. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Rafet Kaya, Bakan Sarı'yı makamında ziyaret ederek emeklilerin TOKİ, promosyon gibi sorunlarını aktardı. Yeni kurulan hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'dan Adanalıların beklentisi oldukça yüksek. Bakan Sarı kenti için ilk icraatını, TOKİ ile yaptı. 17 kentte TOKİ'nin dar gelirliler için konut yapacağı haberinin çıkması üzerine Bakan Sarı düğmeye basarak Adana'yı da bu illerin arasına dahil etti. Kentte TOKİ'nin konut yapacağı haberini alan Adanalılar mutlu oldu. Özellikle emekli kesimi tarafından büyük bir dikkatle takip edilen TOKİ konusunda yaptığı hamleyle Bakan Sarı emeklilerin gönlüne taht kurdu. Bakan Sarı'ya emeklilerin TOKİ konusundaki taleplerini ilettiklerini dile getiren Rafet Kaya, Bakan Sarı'nın geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği Adana ziyaretinde TOKİ konusunda müjdeyi verdiğini ve 17 ilin içerisine Adana'yı da dahil ettiklerini açıkladığını kaydetti. Emekliler adına Bakan Sarı'ya teşekkürlerini sunan Kaya, "Bize yaklaşımından dolayı teşekkürlerimi, sunuyorum. 2 bölgede TOKİ yapılması için biz mücadele ediyoruz. Sarıçam ve Çukurova Bölgesi'nde yapsınlar diye kayıtlarımızı alıyoruz. Devletimize hükümetimize canı gönülden güveniyoruz. Sayın Bakanımızın önümüzde ki günlerde sadece TOKİ'yle ilgili değil emeklilerimizle ilgili birçok programlar konusunda çalışmalarının olduğunu öğrendik. İnşallah emeklilerimiz istediği yere gelecek, hak ettiğini alacak." dedi. Promosyon konusuna da değinen Kaya, "Promosyonla ilgili piyasada çoktan beri bir belirsizlik vardı. Önümüzdeki günlerde de birlik beraberlik içerisinde yapılacak zammı ve promosyonu da göreceğiz. Emekli adına mücadele etmeye devam ediyoruz. Emeklilerimiz sakın spekülasyonlara aldanmasın. Gelsinler ne bilgi istiyorlarsa bizden alsınlar. Birileri piyasada dedikodu üretiyorsa bile, sizler bunu duymayın, bizlerde duymayacağız. Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan öncülüğünde çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu yılsonuna kadar kayıtları alacağız. Akabinde kaç kayıt yaptıysak onu genel merkez öncülüğünde gereken yerlere vereceğiz. Önümüzdeki günlerde tabi ki Sayın Valimiz Mustafa Büyük Bey'inde bu konuda bizlere daha çok yardımcı olacağına canı gönülden inanıyoruz. Bakanımız Adana için elinden geleni yapıyor. " ifadelerini kullandı. 



Bayram BULUT/Adana İlk Haber 


Geri Dön