18 / 04 / 2024

TOKİ'nin emekliye ev kampanyasını dolandırıcılar fırsat bildi!

TOKİ'nin emekliye ev kampanyasını dolandırıcılar fırsat bildi!

TOKİ'nin emeklilere yönelik yapacağı konutlar için başvuruların yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilerin ev hayalini fırsat bilen uyanıklar, dolandırıcılıkta sınır tanımıyor. Hem TOKİ Başkanlığı, hem de Emekliler Derneği uyarılarını yineledi.




TOKİ'nin emeklilere yönelik yapacağı konutlar için başvuruların yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilerin ev hayalini fırsat bilen uyanıklar, dolandırıcılıkta sınır tanımıyor. Hem  TOKİ  Başkanlığı, hem de Emekliler Derneği uyarılarını yineledi. 


Kandırıyorlar: Önümüzdeki ayın sonuna kadar sadece konut için ön talep formu doldurulduğunu, ancak bazı kişilerin tüm uyarılara rağmen emekliyi dolandırmayı sürdürdüğünü söyleyen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Sakarya Şube Başkanı Sinan Turan, Emeklilerimizi ev hayalini fırsat bilen dolandırıcılar artık sınır tanımamaya başladı. Emeklilere ev sahibi yapacağız diye önden para alanlar, kimlikbilgilerini çaldıranlar, emeklilerin adına kredi çıktığını söyleyenler var" dedi. 


İki bini geçti: Turan, "Daha önce söyledik, yine söylüyoruz. Emeklilerin konut için başvuracağı tek adres bizim derneğimiz. Diğer emekli dernekleri ve şahıslar bu konuda yetkili değildir. Bizde zaten ön talep formu alıyoruz. Şuna kadar konut için bize başvuran emekli sayımız iki bini geçmiştir. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Emeklilerimiz dolandırıcılara karşı uyanık olsun ve kimseye kimlik bilgilerini, banka hesaplarını, edevlet şifrelerini vermesinler" dedi. 


Eşleri boşatıyorlar: Emeklileri Erenler, Afif iye ve Korucuk'ta bos arazileri gezdirip ön para toplayan kişiler olduğunu belirten Turan, Aynı aileden iki emeklinin konutlara başvuramayacak olması nedeniyle, eşini boşamasını söyleyenler ve boşattıranlar, gayrimenkullerinı sattıranlar, bilezik ve ziynet eşyalarını kaptıranları duyuyoruz ve çok üzülüyoruz. Aman bu tuzaklara düşmesinler", dedi. 


TOKl'den uyarı: TOKİ Başkanlığı da, kurumun adını kullanarak yaçılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere ae suçüstü yaptıklarını duyurarak, 'Vatandaşlarımıza, 'Size öncel İKİ i alım tanıyacağız' gibi vaatlerde bulunan şahıs ve kurumların olduğunu tespit ediyoruz. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz, Vatandaşların dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şikayetleri Valiliklere, idaremize veya BIMtR'e iletebilirler" hatırlatması yaptı. 



Sakarya Yenigün 



Geri Dön