26 / 04 / 2024

TOKİ'nin en büyük projesi Sincan'a!

TOKİ'nin en büyük projesi Sincan'a!

Toplu Konut İdaresi son yıllardaki en büyük yatırımı İçin Sincan'ı seçti. 100 bin kişiye yaşam alanı oluşturacak olan TOKİ, hiçbir kar amacı olmadan Sincan'ı yepyeni bir görünüme kavuşturacak.



Sincan'ın Kentsel Yenileme Projelerindeki yerinin çok önemli olduğunu belirten Sincan BelediyeBaşkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile Sincan'ı konuştuk. Sincan sevdasını, hizmetlerini ve projeleri gazetemize anlatan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan'ı "Başkentin parlayan yıldızı" olarak adlandırıyor. 


Sincan, sizin için ne ifade ediyor? Gelecekte bizleri nasıl bir Sincan bekliyor? 

Sincan Belediye Başkanı Doc Dr Mustafa TUNA Sincan, bir sevdadır. Sincan güler yüzlü şen inşaların yaşadığı bir Anadolu'dur. Sincan yaşandıkça sevilen yaşandıkça kıymetlenen bir merkezdir. Sincan'ı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için durmadan çalişiyoruz]'çalışmaya da devam edeceğiz. Sincan'ımız, Ankara'nın en hızlı gelişen ve büyüyen ilçelerinin başında geliyor. Bizde bu gelişme ve büyümeye bağlı olarak gelecekle oluşması muhtemel sorunları şimdiden görüp projeler üretiyor, Sincan'ımızın geleceğini inşa ediyoruz. Sincan yenilenen yüzü ve hayata geçirilecek projeleriyle Ankara'nın batısından adeta bir güneş gibi doğacak. 


Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerinde TOKİ'nln yaptığı Kentsel Yenileme Projesi hakkında bilgi verir misiniz? 


Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılan Kentsel Yenileme Projesi ile Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerimiz yenileniyor.  TOKİ  projelerini tamamladı, vatandaşımız ile görüşmeler de devam ediyor. Saraycık'ın durumu malum, gerçekten içler acısı. Sincan'ımız bu görüntüden temizlenerek vatandaşımıza yakışır bir görünüme kavuşacak. 

Toplu Konut İdaremiz, Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerinde 25 bin konut.ile yaklaşık 100 bin kişiye yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Toplu Konut İdaremiz tarafından çok önem verilen Proje, son yılların en büyük yenilemesi olacak. Ne bizim ne de Toplu Konut İdaremizin bu yenilemeden bir rant beklentisi yok. Hak sahiplerine hakkı tamamen verilecek. Müteahhit usulü olarak değil, arsasının değeri neyse o vatandaşa yansıtılacak. Arta kalan dairelerden Toplu Konut İdaresi projenin maliyeti çıkaracak. Bizim tek istediğimiz halkımızın memnuniyeti rahat ve huzurlu binalarda modern ve sağlıklı ortamlarda yaşamasıdır. 


Sincan gelişiyor, gelişirken dş ülaşım-SO büyüyor. Sizde bu konuda önemli adımlar atıyorsunuz. Bunlardan en büyüğü de Bağlantı Yolları Projesi... Proje hakkında detaylı bilgi verir misiniz? 


Sincan'ımız Bulvar ve Bağlantı Yolu Projeleri ile kabuğunu kırıyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından ulaşım ağına alınan dev proje ile Sincan'ımızın ufku açılıyor. Sincan'a üç koldan nefes aldıracak olan bağlantı yollan ile Ayaş Devlet Yolu ile Eskişehir Devlet Yolu ve İstanbul Yolu birbirine bağlanacak. Bu proje kapsamında 40 kilometrelik yolda; 7 adet köprülü kavşak, 7 adet altgeçit, 700 metrelik viyadük, 5 adet üst geçit, 3 adet TCDD altgeçit köprüsü yapılması planlanıyor. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a ve Yeni Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan'a ve Karayolları Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. 


Ulaşım İçin dev bir yatırım olan nliyö içinde temaslarınız devam ediyor. Proje şuan ne aşama bilgi verir misiniz? 


Sincan'ın dört bir tarafı demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. 

Sincan'ımızın geleceğine yatırım yapıyor ve ulaşım sorunlarımızı şimdiden görüp projeler üretiyoruz. 

Sincan Merkezden kalkan banliyö hattını Yenikent'e kadar uzatmak için düğmeye de bastık. Devlet Demiryolları tarafından ulaşım ağına alınan hat ile birlikte Sincan daha da gelişecek ve'büyüyecek. 


Akçaören'e kadar gidecek olan banliyö sayesinde Yefiikent bölgemizin sosyal ve,ticarj hayatı gözle görülür bir şekilde gelişim gösterecek..


KONGRE VE KULTUR MERKEZİ 


Beş buçuk yıla sığdırdığımız projelerimizin vatandaşımızın nezdinde takdir görmesi bizi gerçekten çok mutlu ediyor. 5 yılda yaptığımız yeni 314 parkımızda çocuklarımız gülüyor eğleniyor, 2 milyon tona ulaşan atılan asfalt sayesinde sürücülerimiz daha rahat ulaşım sağlıyor, toz ve çamur sorun Sincan için Dev bir Kongre ve Kültür Merkezinin de hazırlıklarına başlandı. Proje hakkında bilgi verir misiniz? 

Sincan'ımız büyüklüğüne yakışır bir Kongre ve Kültür Merkezine kavuşuyor. Kongre ve Kültür Merkezimiz hem mimarisi hem de büyüklüğü ile Sincan'a çok yakışacak. 30 bin m2'lik alana yapacağımız Kültür Merkezinde düğün salonlarından konferans salonuna, seminer merkezlerinden dersliklere kadar pek çok kültür salonu da yer alacak. Vatandaşımızın da oldukça beğeneceğini umduğumuz Dev Kongre ve Kültür Merkezimiz Sincan'ın tüm sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek Sincan gerçekten hızla büyüyor. 


Belediye Başkanı olarak sizin bunda katkınız gerçekten çok büyük. Son olarak okurlarımıza Sincan hakkında ne söylemek istersiniz? 


Daha burada sayamadığımız onlarca hizmet ve uygulamamızı Sincanlı vatandaşımız birebir yaşıyor. Tüm bu hizmetleri de Sincan, halkımızdan aldığımız güç ile başarıyoruz. Sokakta gülen gözlerle karşılaşmak, esnafımızın sıcak tavrı ile karşılanmak beni de ziyadesiyle memnun ediyor. Biz onlardan aldığımız bu güçle hükümetimiz ve büyükşehir belediyemizin de desteği ile Sincan'da daha birçok güzel işe imza atacağımıza inanıyorum. Biz ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. 


Akşam Ankara


Geri Dön