25 / 04 / 2024

TOKİ'nin erken ödeme başvuruları başladı

TOKİ'nin erken ödeme başvuruları başladı

TOKİ, kredi borçlarını erken ödeyen kooperatiflere, 4 taksitte ödemeleri halinde yüzde 10-30, bir defada ödemeleri halinde yüzde 15-35 indirim uygulayacak



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kooperatiflere, kullandıkları kredilere ilişkin borçları erken ödemeleri halinde, bu yıl uygulanacak indirim oranlarını belirledi. Kredi borçlarını erken ödeyen kooperatiflere, 4 taksitte ödemeleri halinde yüzde 10-30, bir defada ödemeleri halinde yüzde 15-35 indirim uygulanacak. Genellikle yılda bir kez yapılan indirim uygulaması uyarınca, kredi kullanıcılarına erken ödeme için, tek ödeme veya 4 eşit taksitte ödenmek üzere 2 alternatif sunuluyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Buna göre, kredi kullanıcılarına, kredi borçlarını defaten ödemeleri halinde, konut büyüklüklerine göre borçlarında yüzde 15-35 veya bu yıl içinde en fazla dört eşit taksitte ödemeleri halinde konut büyüklüklerine göre borçlarında yüzde 10-30 indirim uygulanacak. Söz konusu indirim uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, kredilere aracılık eden bankalara ocak-şubat veya temmuz-ağustos aylarında başvurmaları gerekiyor.


Devlet yurtları teklifi...


AK Parti, YURTKUR'un yurt binaları ve tesislerini TOKİ'nin de yapmasını öngören kanun teklifi hazırladı. AK Parti Milletvekili Veysi Kaynak ve arkadaşlarının imzasını taşıyan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Yenişafak

Geri Dön