19 / 04 / 2024

TOKİ’nin Ev ve Şehir Seminerleri'nin dördüncüsü düzenlendi!

TOKİ’nin Ev ve Şehir Seminerleri'nin dördüncüsü düzenlendi!

Halkalı’daki İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen TOKİ’nin “Ev ve Şehir Seminerleri”nin dördüncüsünde Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, son 50 yıldaki şehir planlama alanında yaşanan gelişmeleri örneklerle anlattı.



Prof. Dr. Hüseyin Kaptan,  TOKİ  çalışanlarına verdiği seminerde Türkiye’de son 50 yılda şehir planlama alanındaki gelişmeleri değerlendirdi.


TOKİ’nin, çalışanlarıyla bilim ve fikir insanlarını buluşturduğu “Ev ve Şehir Seminerleri”nin dördüncüsü, TOKİ’nin Halkalı’daki İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. TOKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla daha önce Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli “Ev ve Şehre Dair Bir Muhasebe, Mukayese ve Teklif”, Dr. Mimar Sinan Genim “İstanbul’un Tarihi Gelişimi” ve Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten de “Şehir ve Medeniyet Tasavvuru” başlıklı seminerler vermişlerdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2004 yılında kurulan İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nin (İMP) kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Kaptan’ın “Son 50 Yıl İçinde Ülke Genelinde Planlama Uygulama Stratejileri ve İstanbul” başlığıyla verdiği seminer yoğun ilgi gördü. Prof. Dr. Kaptan, seminerinde Türkiye’nin şehircilik alanında kurumsal anlamda üç devre geçirdiğinin altını çizdi. Birinci devreyi oluşturan 1950-60’ların planlama dönemi olduğuna işaret eden Prof. Dr. Kaptan, dönemin planlamalarının Ülke, Bölge, Metropol ve Şehir olmak üzere dört kategoride yapıldığını dile getirdi.


TOKİ Haber 


Geri Dön