02 / 05 / 2024

TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor

TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor

TOKİ tarafından 2008 sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş konut ve işyerleri için indirim kampanyası başlatıyor

 



TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, uygulama kapsamında konut ve işyeri alıcıları, başvuru tarihi itibariyle hesaplanacak borç bakiyelerini, peşinde yüzde 20, 3 ay vadelide yüzde 17 indirimli kapatabilecek.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler, 22 Mart-19 Nisan 2010 tarihleri arasında ilgili banka şubelerine başvuracak.

Söz konusu banka şubeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve ING Bank A.Ş olarak belirlendi. Ayrıca farklı bankalardan da uygun koşullarda kredi imkanı sağlandı.

Vadesi 12 aydan az kalan konut ve işyerleri, uygulama kapsamı dışında tutuldu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ, borçluya yüzde 20 peşin indirimi yapacak

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2008 yılı sonuna kadar satışını gerçekleştirdiği konut ve iş yeri için borcunu peşin  olarak kapatmak isteyenlere indirim kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında konut ve işyeri alıcıları, başvuru tarihi itibariyle hesaplanacak borç bakiyelerini, peşinde yüzde 20, 3 ay vadelide yüzde 17 indirimli kapatabilecek. Kampanyaya destek veren 9 ayrı banka, borcunu kapatmak isteyen konut ve  iş yeri alıcıları için özel koşullu konut kredisi imkanı sağlayacak. Borçlarını kapatmak isteyenler 22 Mart-19 Nisan tarihleri arasında satışa aracılık eden kendi bankaları ile  TOKİ  ile protokol imzalayan Denizbank, Finansbank, ING Bank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası'na başvurabilecek.
Hürriyet

TOKİ'nin erken ödeme indirimi başlıyor

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), daha önce duyurusunu yaptığı ‘erken ödeme indirimi' 22 Mart Pazartesi günü başlıyor.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 2008 sonuna kadar satışı gerçekleştirilmiş konut ve işyerlerini kapsayan bu uygulama doğrultusunda peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak.
Uygulamadan 2008 yılı sonuna kadar satışı gerçekleştirilmiş olan 132 bin 890 konut ve işyeri yararlanacak.

Borçlu olmamak gerekiyor

Erken ödeme uygulamasından 22 Mart-19 Nisan tarihleri arasında yararlanabilecek. Borçlarını erken kapayarak indirimden yararlanmak isteyenlerin başvuracağı bankalar ise Denizbank, Finansbank, INGBank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türk Halk Bankası, İş Bankası,  Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası olarak belirlendi.

TOKİ'nin daha önce yaptığı açıklamada indirim uygulamasından yararlanabilmek için hak sahiplerinin başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması şart olarak belirlenmişti.

Vadesi 12 aydan az kalan konut ve işyerlerinin uygulama kapsamı dışında tutulduğu belirtilirken, dileyenlerin, konut kredisi faizlerinin düşmesi nedeniyle, borçlarını kapatmak için bankalardan, TOKİ'nin imzaladığı protokoller çerçevesinde avantajlı kredi kullanabileceklerinin altı çizilmişti.


İNDİRİMDEN NASIL YARARLANILACAK?

Peşin ödemedeki indirim
Yüzde 20

3 taksitteki indirim
Yüzde 17

Yararlanabilecek konut sayısı
132.890

Yararlanabilme zamanı
22 Mart-19 Nisan
Tebernüş Kireçci

TOKİ'den borcunu erken ödeyene kredi imkanı

TOKİ, 2008 sonuna kadar satışını gerçekleştirdiği konut ve iş yeri için borcunu peşin olarak kapatmak isteyenlere indirim kampanyası uygulayacak.

22 Mart-19 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek indirim kampanyasında borcunu peşin olarak kapatmak isteyenlere peşin ödemede yüzde 20, üç taksitte ödemek isteyenlere yüzde 17 indirim yapılacak. Kampanyaya destek veren 9 ayrı banka, borcunu kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için özel koşullu konut kredisi imkanı sağlayacak.
Star

TOKİ borcunda peşine yüzde 20 indirim 
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2008 sonuna kadar satışları gerçekleştirilen konut ve işyerleri için indirim kampanyası başlattı. 
 
Uygulama kapsamında konut ve işyeri alıcıları, başvuru tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, peşinde yüzde 20, 3 ay vadelide ise yüzde 17 indirimli kapatabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan 2010 tarihleri arasında banka şubelerine başvurması gerekiyor.
Zaman

TOKİ'den peşin ödeyene indirim

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2008 sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş konut ve işyerleri için indirim kampanyası başlatıyor. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, uygulama kapsamında konut ve işyeri alıcıları, başvuru tarihi itibariyle hesaplanacak borç bakiyelerini, peşinde yüzde 20, 3 ay vadelide yüzde 17 indirimli kapatabilecek. İndirimden yararlanmak isteyenler, 22 Mart-19 Nisan 2010 tarihleri arasında, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve ING Bank şubelerine başvurabilecek.
Türkiye


Geri Dön