28 / 03 / 2024

TOKİ'nin inşa ettiği sosyal donatıların sayısı 5 bin 348'e ulaştı!

TOKİ'nin inşa ettiği sosyal donatıların sayısı 5 bin 348'e ulaştı!

Aralarında okul, cami, ticaret merkezi, kütüphanenin de bulunduğu sosyal ihtiyaçları unutmayan TOKİ, kamu kurumlarıyla yaptığı protokoller kapsamında da yurt, pansiyon, hastane, sağlık ocağı, stadyum gibi donatılar inşa ediyor




Konut projelerinde aralarında okul, cami, ticaret merkezi, kütüphanenin de bulunduğu sosyal ihtiyaçları unutmayan TOKİ, kamu kurumlarıyla yaptığı protokoller kapsamında da yurt, pansiyon, hastane, sağlık ocağı, stadyum gibi donatılar inşa ediyor Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığınca (TOKİ) konut projeleri ve kamu kurumlarıyla yapılan protokoller kapsamında inşa edilen sosyal donatıların sayısı 5 bin 348'e ulaştı. TOKİ, toplu konut projelerinde, barınmanın yanı sıra okul, cami, ticaret merkezi, kütüphane gibi mekanlar inşa ederek sosyal ihtiyaçları da gideriyor. İdare, ayrıca hastaneden stadyuma, sevgi evinden karakola kadar kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını protokoller çerçevesinde inşa ediyor. Bu çerçevede şimdiye kadar 21 bin 492 derslikli 955 okul projes ibaşlatan TOKİ, 14 üniversite, 979 spor salonu, 54 bin 489 kişi kapasiteli 156 yurt ve pansiyon, 290 hastane, 94 sağlık ocağı, 504 ticaret merkezi, 41 kütüphane, 493 cami, 18 stadyum ile 111 kamu binasını uygulamaya koydu. Sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, huzurevi, eczane, karakol, askeri hizmet binaları, halk eğitim merkezi, kültür merkezi, toplum merkezi, uygulama oteli ve sanayi sitelerindeki iş yerleriyle TOKİ'nin inşa ettiği sosyald onatıların sayısı 5 bin 348'i buldu. 

TOKİ, yüksek öğrenimin modern şartlarda yapılması amacıyla protokoller kapsamında, Batman, Bartın, Bozok, Celal Bayar, Gazi, Giresun, Hakkari, Kırşehir, Necmettin Erbakan, Şırnak, Tunceli, Bülent Ecevit ve Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin inşaat uygulamalarını başlattı. İdare, Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuyla yaptığı protokoller çerçevesinde ise öğrencilere modern barınma imkanı sunmak amacıyla 54 bin 489 yatak kapasiteli 156 yurt ve pansiyon projesini uygulamaya koydu. Kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını inşa eden TOKİ,sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla SağlıkBakanlığı işbirliğiyle dev hastane projeleri gerçekleştiriyor.Toplam 290 hastane projesini uygulamaya koyan İdare, toplu konutprojeleri kapsamında 90, Bakanlık protokolü kapsamında 4 sağlık ocağı da inşaetti. 

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle ekonomik ömrünü tamamlayan, müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar yapıyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı ise bunun ilk örneklerinden.Uygulama aşamasındaki stadyumlar ve seyirci kapasiteleri şöyle: "Adana 33 bin, Afyonkarahisar 15 bin, Antalya 33 bin, Batman 15 bin, Diyarbakır 33 bin, Eskişehir 33 bin, Gaziantep 33 bin, Hatay 25 bin, Kocaeli 33bin, Malatya 25 bin, Sakarya 25 bin, Samsun 33 bin, Sivas 33 bin, Trabzon 40 bin,İzmir Karşıyaka 15 bin, Antalya Muratpaşa 10 bin." Seyirci kapasitesi 15 bin olan  İzmir  Göztepe stadı ise ihale aşamasında bulunuyor. 40 bin kişilik Ankara, 15 bin kişilik Edirne, 20 bin kişilik Elazığ ve 15 bin kişilik Giresun stadlan da hazırlık aşamasında. İdare, ayrıca toplu konut uygulamaları kapsamında 525, kurumlarla protokol kapsamında 454 olmak üzere toplam 979 spor salonu uygulaması başlattı. TOKİ, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hizmet binaları inşa ediyor. Bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Osmanlı Arşivi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hizmet binaları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Proton Hızlandırıcısı Tesisi ve Destek Tesisleri, İstanbul Hadımköy PTT Başmüdürlüğü Posta İşleme Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Akyurt Eğitim ve Sosyal Tesisleri, Maliye Bakanlığı için 12 vergi dairesi ve SGK için 20 aynhizmet binası inşa edildi .Proje ve ihale çalışmaları tamamlanan Maliye Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü hizmet binalarının inşaat çalışmaları ise sürdürülüyor.



Dokuz Sütun


Geri Dön