18 / 04 / 2024

TOKİ'nin İstanbul'daki gelir paylaşımı projelerinde son durum!

TOKİ'nin İstanbul'daki gelir paylaşımı projelerinde son durum!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından İstanbul'da, arsa karşılığı gelir paylaşımı esasına göre gerçekleştirilen konut projeleri hangileri



Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Esasına Göre yapılan satış modelinde, gayrimenkullerin pazarlama ve satış faaliyetleri sözleşme gereği, yüklenici firmalar tarafından yapılıyor. İdare yapılan satışlardan gelir payı alıyor. Bu nedenle satış esnasında alıcılar ile imzalanan satış sözleşmeleri de yüklenici tarafından düzenleniyor ve  TOKİ  tarafından onaylanıyor. Bu çerçevede Satış Sözleşmelerinin Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümlerine uygun tanziminden anılan Yüklenici Firma sorumlu oluyor.

Yüklenici satışlar süresince İdarenin de onayını almak kaydıyla, talep, ekonomik göstergeler, konut piyasa koşullarındaki ve konut kredisi faizlerindeki değişimleri, beklentileri göz önüne bulundurarak fiyat ayarlaması yapabiliyor. Konut kredilerinin yaygın olması nedeniyle satışlar genellikle banka kredili olarak yapılıyor.

İdare payının güvence altına alınması, Yüklenicinin Sözleşmede yer alan taahhütlerinin yerine getirmesini kontrol altına almak ve projenin finansmanını kolaylıkla takip edebilmek amacıyla, satış gelirleri İdare adına açılmış olan œTOKİ Hasılat Payı Karşılığı Emanet/Teminat Hesabında toplanıyor.

Söz konusu hesapta biriken toplam satış gelirlerinden İdare payını günlük olarak kullanmasına rağmen, yüklenicinin payı taahhüt konusu işlerin ilerlemesine paralel olarak inşaat seviyelerine göre, sözleşmeyle belirlenen oranlarda serbest bırakılıyor.

1- İSTANBUL Ümraniye 1.Bölge Neveser Taşdelen Konakları
354 Konut   Satışı tamamlanmıştır.  

2- İSTANBUL Bahçeşehir T1 Ticaret Bölgesi
200 konut + 19 villa+ 176 işyeri

Proje şžehri Bahçe ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma Kontaş İnş. ve Mad. San. Ve Tic. İth. İhr. Ltd. şžti. & Canberk İnş. San. ve Tic. Tur. Ltd. şžti. Adi Ortaklığı tarafından yapılmaktadır.    
 
3- İSTANBUL Bahçeşehir 4. Bölge
381 Konut+ 27 İşyeri

Proje Manolya Evleri ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma İntes İnş. San. ve Tic. A.şž. & Fiba Gayrimenkul Gel. İnş. ve Yat. A.şž. Ortak Girişimi tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.manolyaevleri.com.tr     adresinden ya da 0-212 - 669 08 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.  
 
4- İSTANBUL Bahçeşehir 5. Bölge
682 Konut

roje Uphill Court Bahçeşehir ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayii ve Turizm Yatırımları Tic. Ltd. şžti. ve Teknik Yapı San. ve Tic. A.şž. Ortak Girişimi tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.uphillcourt.com   adresinden ya da 444 0 255 ve 0-216 470 71 24 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz  
 
5- İSTANBUL Bahçeşehir 6. Bölge
182 Konut + 65 Villa

Proje Spradon Evleri ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma Kuzu Toplu Konut İnş. Ltd. şžti. ve Garipoğlu Tur. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. şžti. Ortak Girişimi tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.spradon.com   adresinden ya da 444 58 98 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz  
 
6- İSTANBUL Bahçeşehir 9. Bölge
179 Konut

Proje Spradon Teras Evler ve Residence ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma Kuzu Toplu Konut İnş. Ltd. şžti. tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.spradon.com   adresinden ya da 444 58 98 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz  
 
7- İSTANBUL Bahçeşehir 10. Bölge
394 Konut

Proje Spradon Kuleleri ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma Kuzu Toplu Konut İnş. Ltd. şžti. tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.spradon.com   adresinden ya da 444 58 98 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz
8- İSTANBUL Halkalı
2.Etap

576 konut Proje Güneşpark 1 ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma Albayrak Turizm Seyahat İnşaat A.şž. tarafından yapılmaktadır.
Satış koşullarını satış ofisinden ve 0212 444 0 295 nolu telefondan ya da www.gunespark.com adresinden öğrenebilirsiniz.

9- İSTANBUL Halkalı
447/1-17

292 konut Proje Güneşpark 2 ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma Albayrak Turizm Seyahat İnşaat A.şž. tarafından yapılmaktadır.
Satış koşullarını satış ofisinden ve 0212 444 0 295 nolu telefondan ya da www.gunespark.com adresinden öğrenebilirsiniz.

10- İSTANBUL Bahçeşehir 243/1
38 villa

Proje Avrupa Konakları ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma Bemay İnşaat San. Ve Tic. Ltd.şžti. tarafından yapılmaktadır. Satış koşullarını satış ofisinden ve 0 212 669 62 67 nolu telefondan ya da www.avrupa-konaklari.com adresinden öğrenebilirsiniz.
 
11- İSTANBUL Ispartakule Bahçeşehir
724 Konut+3 İşyeri

Proje Bizim Evler ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma İhlas Holding - İhlas Yapı Tur. ve Sağ. A.şž. Ortak Girişimi tarafından yapılmaktadır. Satış koşullarını satış ofisinden ve 0 212 669 10 00 nolu telefondan ya da www.bizimevler.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
 
12- İSTANBUL Küçükçekmece Halkalı
743 Konut

Proje Divan Residence ismiyle satışa sunulmuş olup, İnşaatı ve Satışı müteahhit firma Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. şžti. tarafından yapılmaktadır. Satış koşullarını satış ofisinden ve 0 212 444 98 00 nolu telefondan ya da www.divanresidence.com adresinden öğrenebilirsiniz.
 
13- İstanbul Halkalı 837/1 Parsel
1.044 konut + 1market Projesi;

Proje Atakent 2 ismiyle satışa sunulmuş olup, inşaatı ve satışı müteahhit firma Artaş İnş. San. ve Tic. A.şž. & Gün-Er İnş. Tic. ve San. Ltd. şžti   Ortak Girişimi tarafından yapılmaktadır. Satış koşulları ve diğer bilgilere www.avrupakonutlari.com   adresinden ya da (212) 444 38 25 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.  


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön