28 / 03 / 2024

TOKİ'nin kalan konutları için kuyruk oluştu

TOKİ'nin kalan konutları için kuyruk oluştu

İzmir'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konutlardan 15'i başvuru eksikliği nedeniyle açıkta kaldı...



Asil ve yedeklerin gerekli başvuruları yapmaması sonucu artan 15 daire,  TOKİ  tarafından satılığa çıkarıldı. 15 konuttan birine sahip olmak isteyen vatandaşlar da geceden banka önünde kuyruk oluşturdu. Banka önünde bekleyen vatandaşlardan Suat Kızıltaş (32) ve eşi Ayşe Kızıltaş (19), "TOKİ satışlarında ev almak için erkenden sıraya girmek üzere geldik" dedi. Ev sırası bekleyenlerden İsmail Suhan da (29), herkes gibi ev sahibi olmak istediğini söyledi.

23 Temmuz'da ruhsal destek verilecek
Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Dr. Şeref Özer, işsizlere ruhsal destek vermek amacıyla bir proje başlattıklarını açıkladı. Yapılacak çalışmayla, öncelikle krizin ruhsal etkileri hakkında farkındalık yaratılması, bu yıkıcı soruna, basın ve resmi kurumlar açısından dikkat çekilmesinin hedeflendiğini anlatan Özer, "İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı İkitelli'de 23 Temmuz'da halka yönelik bir toplantı yapılacak

2 iflas Türkiye'yi 7 bin turistten etti
Tatillerini Türkiye'de geçirmek için tur operatörleri Tour Plan ve Golden Tours'dan paket satın alan yaklaşık 7 bin Hollandalı ve Belçikalı turistin rüyası, her 2 şirketin de iflas etmesiyle kabusa döndü. Türkiye pazarında uzmanlaşan tur operatörlerinden müşterilere gönderilen kısa mesajda "Üzgünüz, iflas ettik. Seyahatiniz iptal edildi" denildi. Belçika Seyahat Acentaları Birliği, internet siteleri kanalıyla her 2 şirketten tatil paketi satın alanların paralarının birkaç hafta içinde iade edileceğini bildirdi.

Türkiye, 9'uncu büyük çelik üreticisi oldu
Otomotiv sektöründeki kıpırdamaya rağmen haziran ayında demir-çelik üretimi dünyada yüzde 16, Türkiye'de yüzde 12,7 daraldı. Dünya Demir-Çelik Üreticileri Birliğinin verilerine göre küresel üretim, yılın ilk yarısında da yüzde 21,3 gerileyerek 549 milyon tona indi. Bu dönemde Türkiye'nin üretimi ise yüzde 17,3 kayıpla 11 miyon 768 bin ton düzeyinde gerçekleşti.

AB ile Afrika arasında dolaşım serbest olmalı
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Akdeniz'in güney kıyısındaki ülkeler ile Avrupa Birliği arasında malların serbest dolaşımının sağlanması çağrısında bulundu. Berlusconi, serbest dolaşım sağlanmadıkça gelişmenin de olamayacağını belirterek ''Özellikle Afrika ülkeleri, tarım ürünleri dahil olmak üzere, ürettiği malları Avrupa ülkelerine ihraç edebilmeli" dedi.
Sabah


Geri Dön