29 / 03 / 2024

TOKİ'nin kamulaştırdığı evleri ucuza satıyorlar!

TOKİ'nin kamulaştırdığı evleri ucuza satıyorlar!

TOKİ, Ataşehir'de bin 350 evi kamulaştırdı. Ancak kamulaştırma kararını sanki tebligatmış gibi binalara asan şirketler, vatandaşı yanıltıyor



İstanbul'un son yıllardaki en çok değer kazanan yerlerinden olan Ataşehir yakınlarındaki Şerif Ali Çiftliği Mevkii'nde kurulu olan Yenişehir Mahallesi'nde garip olaylar yaşanıyor. Son birkaç yıldır  TOKİ  tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınacağı konuşulan 1.350 konutlu mahalle, bu süreden beri bölgede inşaat yapmak isteyen 4 firmanın akınına uğramıştı. Ve geçtiğimiz 2 Temmuz tarihinde bölge TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırıldı. Kimin tarafından asıldığı belli olmayan kağıtlar, bölge sakinlerinin tepkisini çekti.

TOKİ: Biz asmadık
Hukuki haklarından habersiz olan ve "Zaten burası kamulaştırıldı, hakkımızı alamayacağız" endişesine kapılan mahalelinin evlerinin değerinden çok ucuza alıcı firmalara satılması için böyle birşey yapıldığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak TOKİ'den bir yetkili, bölgede kamulaştırma kararının alındığını ancak henüz tebligat yapılmadığını söyledi. Kamulaştırmanın Ataşehir Belediyesi'yle organize bir şekilde vatandaşın haklarını koruyacak şekilde yapılacağını söyleyen yetkili, söz konusu kamulaştırma kararına ait belgenin Ataşehir Belediyesi'yle de paylaşılacağını söyledi. Belgenin, kendileri tarafından astırılmadığını da belirten yetkili, vatandaşların önümüzdeki dönemde yapılacak tebligat ile pazarlığa davet edileceğini kaydetti.
Ali Kemal ERDAM/Gazete Habertürk


Geri Dön