27 / 04 / 2024

TOKİ'nin kuracağı PTT işlem üssü el yazısını bile okuyacak!

TOKİ'nin kuracağı PTT işlem üssü el yazısını bile okuyacak!

TOKİ İstanbul Hadımköy'deki dev posta ve kargo işleme merkezi kuracak



PTT'nin "maksimum hız, minimum hata" ile posta hizmetlerini gerçekleştirecek İstanbul Hadımköy'deki dev posta ve kargo işleme merkezini  TOKİ  kuracak. Merkez 2011'de hizmete girecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy'de dev bir Posta ve Kargo İşleme Merkezi kuruyor. 2011'de hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da otomatik olarak el değmeden ayrıştırılabilecek. TOKİ'den verilen bilgiye göre, PTT Genel Müdürlüğü için kurulacak Posta ve Kargo İşleme Merkezi'ne ilişkin ihale, eylül ayında yapıldı. İhaleyi, KDV hariç, 54 milyon 770 lira bedel ile Siyah Kalem mühendislik kazandı.

60 MİLYON LİRALIK PROJE
Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören-Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplam 213 bin 555.41 metrekare alanda kurulacak merkezin, yaklaşık 60 milyon liraya mal olması, 400 günde tamamlanması öngörülüyor. Yapımına bu yıl başlanan merkezin 2011'de hizmeti girmesi planlandı. Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek olan 'Otomatik Mektup Ayırma Sistemi' sayesinde, posta hizmetlerinde "maksimum hız, minimum hata dönemi'' başlayacak. Böylece, 1986'da başlatılan posta kodu ile mektupların otomatik olarak ayrılması işlemi, posta koduna gerek duymayan 'Otomatik Mektup Ayırma Sistemi sayesinde, 23 yıl sonra hayata geçirilmiş olacak.

İSTERSEN EL YAZISIYLA YAZ
Yeni sistemde, bütün adresler, cadde, sokak, kapı numaralarına kadar işlenecek. Sistemin sahip olduğu adres veri tabanı sayesinde, el yazısıyla yazılan adresler bile anında okunarak otomatik olarak ayrıma tabi tutulacak. Yeni sistem sayesinde, toplu gönderilerin yüzde 80'lik kısmının yapıldığı İstanbul;da ayrımdan kaynaklanan zaman kaybı ortadan kalkacak. Şimdilik İstanbul'un Avrupa yakasına dönük olarak mektup ayrım işlemi yapacak olan sistem, programlanması durumunda 81 ili kapsayacak şekilde ayrım yapabilecek.
Sabah

İlgili haber:

TOKİ, PTT için kargo üssü kuruyor!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

PTT, akıllı posta merkezi kuracak 
 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy'de dev bir 'posta ve kargo işleme merkezi' kuruyor. 2011 yılında hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da otomatik olarak ayrıştırılabilecek.
 
TOKİ'den verilen bilgiye göre, akıllı posta merkezinin ihalesi eylül ayında yapıldı. İhaleyi, KDV hariç, 54 milyon 770 lira bedel ile Siyah Kalem Mühendislik kazandı. Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplam 213 bin 555 metrekare alanda kurulacak merkezin, yaklaşık 60 milyon liraya mal olması öngörülüyor. İnşaat 400 günde tamamlanacak. Yapımına bu yıl başlanan merkezin 2011'de hizmete girmesi planlanıyor. Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek 'otomatik mektup ayırma sistemi' sayesinde, posta hizmetlerinde 'en yüksek hız, en düşük hata dönemi' başlayacak. Yeni sistemde, bütün adresler, cadde, sokak, kapı numaralarına kadar işlenecek. Sistemin sahip olduğu adres veri tabanı sayesinde, el yazısıyla yazılan adresler bile anında okunarak otomatik şekilde ayrıma tabi tutulacak. Toplu gönderilerin yüzde 80'lik kısmının yapıldığı İstanbul'da ayrımdan kaynaklanan zaman kaybı ortadan kalkacak. Sistem, ilk olarak İstanbul'un sadece Avrupa yakasındaki adreslerin otomatik ayrıştırmasını yapacak. Uygulama daha sonra yaygınlaştırılacak.
Zaman

TOKİ, PTT için kargo üssü yapıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy;de dev bir Posta ve Kargo İşleme Merkezi  kuruyor.

2011'de hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da otomatik olarak el değmeden ayrıştırılabilecek. Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören-Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan 213 bin 555,41 metrekare alanda kurulacak merkezin, yaklaşık 60 milyon  liraya mal olması, 400 günde tamamlanması öngörülüyor. Yapımına bu yıl başlanan merkezin 2011'de hizmete girmesi planlandı. Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek olan ‘Otomatik Mektup Ayırma Sistemi' sayesinde, posta hizmetlerinde ‘maksimum hız, minimum hata dönemi' başlayacak.
Star

TOKİ, kargo üssü ile 400 günde PTT'nin çehresini değiştirecek
  
TOKİ tarafından kurulacak yeni posta ve kargo üssünde mektuplar otomatik ayrılacak. 400 günde tamamlanması öngörülen merkez 60 milyon liraya mal olacak

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy'de dev bir Posta ve Kargo İşleme Merkezi kuruyor. 2011'de hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da otomatik olarak el değmeden ayrıştırılabilecek. PTT Genel müdürlüğü için kurulacak Posta ve Kargo İşleme Merkezi'ne ilişkin ihale, eylül ayında yapıldı. İhaleyi, KDV hariç, 54 milyon lira bedelle Siyah Kalem Mühendislik kazandı.

400 GÜNDE BİTECEK
Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören-Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplam 213 bin 555 metrekare alanda kurulacak merkezin, yaklaşık 60 milyon liraya mal olması, 400 günde tamamlanması öngörülüyor.
Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek olan 'Otomatik Ayırma Sistemi' sayesinde, posta hizmetlerinde 'maksimum hız, minimum hata dönemi' başlayacak.

POSTA KODU BİTİYOR
Böylece, 1986'da başlatılan posta kodu ile mektupların ayrılması işlemi, koda gerek duymayan sistem sayesinde, 23 yıl sonra hayata geçirilmiş olacak. Yeni sistemde, bütün adresler, cadde, sokak, kapı numaralarına kadar işlenecek.  Şimdilik İstanbul'un Avrupa yakasına dönük olarak mektup ayrım işlemi yapacak olan sistem, programlanması durumunda 81 ili kapsayacak şekilde ayrım yapabilecek.
Akşam

TOKİ'den PTT'ye kargo üssü

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), PTT Genel Müdürlüğü için İstanbul Hadımköy'de dev bir posta ve kargo işleme merkezi kuruyor. 2011'de hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da otomatik olarak el değmeden ayrıştırılabilecek.
TOKİ'den verilen bilgiye göre, PTT Genel müdürlüğü için kurulacak Posta ve Kargo İşleme Merkezi'ne ilişkin ihale, eylül ayında yapıldı. İhaleyi, KDV hariç, 54 milyon 770 lira bedel ile Siyah Kalem mühendislik kazandı. Bilindiği gibi Siyah Kalem, Seyrantepe Projesi'nde de en iyi teklifi vermiş fakat ihale iptal edilmişti. Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören-Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplam 213 bin metrekarelik alanda kurulacak merkezin, 400 günde tamamlanması öngörülüyor.   
Yapımına başlanan merkezin yaklaşık 60 milyon liraya mal olması ve 2011'de hizmete girmesi planlanıyor. Verilen bilgiye göre, Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek ‘Otomatik Mektup Ayırma Sistemi' sayesinde, posta hizmetlerinde ‘maksimum hız, minimum hata dönemi' başlayacak. Böylece, 1986'da başlatılan posta koduyla mektupların otomatik olarak ayrılması işlemi, posta koduna gerek duymayan ‘Otomatik Mektup Ayırma Sistemi' sayesinde, 23 yıl sonra hayata geçirilmiş olacak.
Yeni sistemde, bütün adresler, cadde, sokak ve kapı numaralarına kadar işlenecek. Otomatik sistemin sahip olduğu adres veri tabanı sayesinde, el yazısıyla yazılan adresler bile anında okunarak, otomatik olarak ayrım işlemine tabi tutulacak. Yeni sistem sayesinde, Türkiye genelindeki toplu gönderilerin yüzde 80'lik kısmının yapıldığı İstanbul'da ayrımdan kaynaklanan zaman kaybı ortadan kalkacak. Şimdilik İstanbul'un Avrupa yakasına dönük olarak mektup ayrım işlemi yapacak olan sistem, programlanması durumunda 81 ili kapsayacak şekilde ayrım yapabilecek.
Radikal

TOKİ kargo üssü kuracak mektuba el değmeyecek

Son yıllarda verdiği hizmet ve yaygınlığıyla dikkat çeken PTT Genel Müdürlüğü, İstanbul Hadımköy'de Posta ve Kargo İşleme Merkezi kuruyor. 2011'de hizmete girecek merkez sayesinde, posta koduna gerek duyulmadan, adresleri elle yazılan mektuplar da dahil olmak üzere bütün gönderiler otomatik olarak, el değmeden ayrıştırılacak. Söz konusu merkezin inşaatı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek. Hadımköy'de kurulacak merkezin yapımına ilişkin ihalenin eylül ayında yapıldığını bildiren TOKİ yetkilileri, ihaleyi KDV hariç, 54 milyon 770 bin lira bedelle Siyah Kalem Mühendislik şirketinin kazandığını açıkladı.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK
Verilen bilgiye göre Çatalca ilçesi (Hadımköy) Yassıören-Akpınar Sanayi Bölgesi'nde bulunan toplam 213 bin 555 metrekare alanda kurulacak merkezin, yaklaşık 60 milyon liraya mal olması, 400 günde tamamlanması öngörülüyor. Yapımına bu yıl başlanan merkezin 2011'de hizmete girmesi planlandı. Japonya'dan getirilen ve TOKİ'nin yapımına başladığı binaya monte edilecek olan ‘Otomatik Mektup Ayırma Sistemi' sayesinde posta hizmetlerinde ‘maksimum hız, minimum hata' dönemi başlatılacak.

Bütün cadde ve sokak isimleri sisteme işlenecek
PTT'nin Posta ve Kargo İşleme Merkezinde kurulacak sistemde bütün adresler, cadde ve sokak, kapı numaraları dahil olmak üzere bütün adresler işlenecek. Sistemin sahip olduğu adres veri tabanı sayesinde, el yazısıyla yazılan adresler bile anında okunarak otomatik olarak ayırıma tabi tutulacak. Yeni sistem sayesinde, toplu gönderimlerin yüzde 80'lik kısmının yapıldığı İstanbul'da ayırımdan kaynaklanan zaman kaybı ortadan kalkacak. Şimdilik İstanbul'un Avrupa yakasına dönük olarak mektup ayırım işlemi yapacak olan sistem, programlanması durumunda 81 ili kapsayacak şekilde ayırım yapabilecek.
Türkiye


Geri Dön