19 / 04 / 2024

TOKİ'nin müteahhidi kaçtı, esnaf battı

TOKİ'nin müteahhidi kaçtı, esnaf battı

 Muğla'nın Kavaklıdere'de Haziran 2007'de inşaatına başlanan TOKİ evlerini yapan müteahhitin esnafa borcunu ödemeden ilçeyi terk ettiği ileri sürüldü



Muğla'nın Kavaklıdere'de inşaatına başlanan 116 konutlu  TOKİ  evlerini yapan müteahhit firma Şark İnşaat yetkililerinin, geçen yıl binaların kaba inşaatını tamamladıktan sonra 100'ün üzerinde esnafa borcunu ödemeden ilçeyi terk ettiği ileri sürüldü. Firmanın Kavaklıdere'de aralarında mermerci, marangoz, keresteci, inşaat malzemeleri satan işyeri, manav, fırın, market, lokanta ve kasabın da bulunduğu esnafa 2 milyon TL tutarında borcunun bulunduğu, günü gelen çek ve senetlerin ödenmediği belirtildi.
Firmanın ortak ve yöneticileri Sami Fitos ile Ömer Gezer'e ulaşılamadığını da iddia eden esnaf, Kavaklıdere çarşısında bir açıklama yaptı. Parasını alamayan bazı esnafın TOKİ konutlarındaki kapı ve pencerelerle banyo armatürlerini söktüğü kaydedilirken, Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Öztürk, ilçedeki esnafın yarısının batma noktasına geldiğini söyledi.







Milliyet


Geri Dön