25 / 04 / 2024

TOKİ'nin Turgutlu 282 konut projesi tamamlandı!

TOKİ'nin Turgutlu 282 konut projesi tamamlandı!

TURGUTLU Kaymakamlığı bünyesi altında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile TOKİ’nin işbirliğinde ilçenin İstasyonaltı mevkiisinde yaptırılan Turgutlu Sosyal Konut Projesi altındaki 282 adet konu tamamlandı.



TURGUTLU Kaymakamlığı bünyesi altında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile TOKİ’nin işbirliğinde ilçenin İstasyonaltı mevkiisinde yaptırılan Turgutlu Sosyal Konut Projesi altındaki 282 adet konu tamamlandı.


49 m2’lik olan konutlar 9 bloktan oluşurken, bu konutlardan almak isteyen dar gelirli vatandaşların Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek ilgili konutların satışı için bilgi almaları isteniyor. 2+1 konutlardan almak isteyen dar gelirli vatandaşların 1 Mart ile 31 Mart 2016 tarihleri arasında istenilen evrakları tamamlayarak nisan ayı içinde yapılacak konut edinme kurasına girmeleri bekleniyor. Bu arada özürlü vatandaşların da istenilen evrakları tamamlamaları halinde ev sahibi olma kurasına katılabilecekleri de açıklandı. 


BAŞVURU ŞARTLARI


Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan özellikleri taşıması gerekmektedir.


- T.C vatandaşı olmak,


- 21 yaş ve üzerinde olmak, ( Ancak; Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz,)


- 3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili SYDV Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak,


- 3294 sayılı Kanunun 2. maddesinin ek fıkrasında yer alan‘’ Kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmak veya bu kuruluşlarca aylık bağlanmış olmakla birlikte, Fon Kurulunca belirlenecek ölçütlere göre: hane içindeki kişi başına düşen geliri, onaltı (16) yaşından büyükler için belirlenen aylık net asgari ücretin 1-3 ünden az olan kişilerden fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunanlar da bu Kanun kapsamındadır.’’


- Konutları bulunduğu yerde (İlçede) en az bir yıldır ikamet etmek,


- Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konut bulunmamak,


- Bir hane haklı adına( yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak,


-  TOKİ  konutlarından satın almamış ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak,



BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER


Başvuru sahipleri; Nüfus Cüzdan Fotokopisini, Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız Özürlü Kimlik Kartlarının Fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış Sağlık Heyet Raporunu ( en az %50 özürlü olduğuna dair), İbraz edeceklerdir.


Başvuru sahipleri ayrıca, Başvuru Formunda istenilen diğer belgeleri de vermekle yükümlüdür. Eksik evrak ibraz edenler, kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.


Yukarıda yer alan başvuru şartlarına sahip olan;


• 1. Kategori olan ‘’ En az % 50 özürlü vatandaşları’’


• 2. Kategori olan ‘’ Diğer alıcı adaylarının’’ başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir.


3294 sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için söz konusu İl/İlçede yapılacak toplam konut sayısının %10’ una kadar kontenjan ayrılacaktır. Yüzde hesaplaması sonucunda, 0,1’ lik artış bile özürlülerin lehine bir üst tam sayıya tamamlanır. 


 

Turgutlu Yankı


Geri Dön