26 / 04 / 2024

TOKİ'nin Van'daki 100 TL taksitli konut teslimleri devam ediyor!

TOKİ'nin Van'daki 100 TL taksitli konut teslimleri devam ediyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın talimatıyla  yapımına başlanan 'hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1 1  konutların' teslimi Van"da devam ediyor



Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) yapılan açıklamaya göre, Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TOKİ"nin işbirliğiyle Van-Kevenli"de  yapılan 800 konut sahiplerini bulacak. Daha önce çekilen kura ile 5 bin 471 kişi  arasında hak sahibi olan 800 aile, 20 Aralık Pazartesi günü Van Merkez Kapalı  Spor Salonunda çekilecek kura ile evlerinin katlarını ve dairelerini  belirleyecek.
               
Hiç peşinat ödemeden 100 lira taksitlerle 20 yılda (240 ay) evlerin  borcunu ödeyecek hak sahipleri, ÜFE, TÜFE ve memur maaş artış oranlarından en  düşüğü ile güncellenecek fiyatlarla ev sahibi olacaklar.
               
-10 BİN 332 KONUTUN İHALESİNE HAZIRLANILIYOR-
               
TOKİ açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın '100 lira taksitli  hiç peşinat almadan yoksul aileleri ev sahibi yapacağız' talimatı üzerine  harekete geçen idarenin, Türkiye genelinde 736"sı Romanlar"a dönük olmak üzere  toplam 27 bin 906 konutun inşaatını başlattığı kaydedildi.
               
Açıklamada, bir yıl gibi kısa bir sürede 14 bölgedeki konutların  inşaatını tamamlayarak kura aşamasına getiren TOKİ"nin, ilk olarak Eskişehir"de  yapımı tamamlanan 928 konutun kurasını çekerek sahiplerine teslim ettiği ifade  edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
               
'10 bin 332 konutun ihalesini yapmaya hazırlanan TOKİ, 10 bin 42 konut  için proje çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ, inşaatı devam eden, ihalesi yapılacak  ve hazırlık aşamasındaki konutların tamamlanmasıyla birlikte 48 bin 280 aileyi  sıcak bir yuvaya kavuşturacak. Türkiye genelinde ilk etapta 55 bin sosyal konut  yapmayı hedefleyen TOKİ, 71 ilde yapımına başladığı konutları 81 ile yaymak  istiyor.'
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Ayda 100 liralık eve hücum

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yoksul aileleri ev sahibi yapma projesi adım adım hayata geçiyor. Van'da yapımı tamamlanan ve sıfır peşin, aylık 100 lira taksitle satışa sunulan evlere rekor talep geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan 'hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların'' teslimi Van'da devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TOKİ'nin işbirliğiyle Van-Kevenli'de yapılan 800 konut sahiplerini bulacak. Daha önce çekilen kura ile 5 bin 471 kişi arasında hak sahibi olan 800 aile, pazartesi günü Van Merkez Kapalı Spor Salonunda çekilecek kurayla evlerinin katlarını ve dairelerini belirleyecek. Hiç peşinat ödemeden 100 lira taksitlerle 20 yılda (240 ay) evlerin borcunu ödeyecek hak sahipleri, ÜFE, TÜFE ve memur maaş artış oranlarından en düşüğü ile güncellenecek fiyatlarla ev sahibi olacaklar.  

10 BİN 332 KONUT  

TOKİ yetkilileri, Türkiye genelinde 736'sı Romanlar'a dönük olmak üzere toplam 27 bin 906 konutun inşaatını başlattığı kaydedildi. Bir yıl gibi kısa bir sürede 14 bölgedeki konutların inşaatını tamamlayarak kura aşamasına getirdiklerini anlatan yetkililer, 'İlk olarak Eskişehir'de yapımı tamamlanan 928 konutun kurasını çekerek sahiplerine teslim edildi' dedi. Öte yandan Türkiye genelinde ilk etapta 55 bin sosyal konut yapmayı hedefleyen TOKİ, 71 ilde yapımına başladığı konutları 81 ile yaymak istiyor.  
Sabah

Van"da 100 TL taksitli evler sahibini buluyor  

TOKİ"nin 1 yılda 14 bölgede tamamladığı düşük taksitli konutların teslimatı Van"da sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın talimatıyla yapımına başlanan ˜hiç peşinatsız, 100 lira taksitli, 45 metrekarelik 1+1 konutların" teslimi Van"da devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TOKİ"nin işbirliğiyle Van-Kevenli"de yapılan 800 konut sahiplerini bulacak. Daha önce çekilen kura ile 5 bin 471 kişi arasında hak sahibi olan 800 aile, 20 Aralık Pazartesi günü Van Merkez Kapalı Spor Salonu"nda çekilecek kura ile evlerinin katlarını ve dairelerini belirleyecek. Hak sahipleri, hiç peşinat ödemeden 100 lira taksitlerle 20 yılda (240 ay) evlerin borcunu ödeyecek. Açıklamada, bir yıl gibi kısa bir sürede 14 bölgedeki konutların inşaatını tamamlayarak kura aşamasına getiren TOKİ"nin, ilk olarak Eskişehir"de yapımı tamamlanan 928 konutun kurasını çekerek sahiplerine teslim ettiği ifade edildi.
Star


Geri Dön