29 / 03 / 2024

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor!

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 30 Eylül'de sona erecek kampanyadan 175 bin vatandaşın yararlanabileceğini söyledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ'ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti. Turan, indirim kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi borcunun olmaması gerektiğini anlattı.


12 AYDAN AZ VADE KAPSAM DIŞINDA


TOKİ Başkanı Turan, geçen yılki indirimde kapatılan 1,4 milyar borcun 710 milyon lirasının yastık altından çıktığına da dikkat çekti. Turan ayrıca, vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerin indirim kampanyasına dahil edilmediğini sözlerine ekledi.



Yeni Şafak




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) tapusunu erken almak isteyenlere yönelik yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcılarının 22 Ağustos-30 Eylül arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini söyledi. Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyeri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi" dedi.



Takvim


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) borcunu erken kapatmak isteyenler için planladığı yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada, 30 Eylül'de bitecek kampanyadan 175 bin vatandaşın yararlanabileceğini belirtirken, geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından da 33 bin vatandaşın faydalandığını hatırlattı. 


YOĞUN TALEP GELİYOR

Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini ifade ederek, kampanyaya başvuruların bugün başlayacağını söyledi. Turan, konut ve işyeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirtti. 


KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kapsam alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi" ifadelerini kullandı.


120 ayda da faiz 0.90'ın altına inmeli

TOKİ Başkanı Turan, faiz oranlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerek. Bu zor günlerde vatandaşımızın yararı için..."


1.4 milyarlık borç kapatıldı

Turan, geçen yıl yapılan kampanyada kapatılan 1.4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Bu yıl beklentilerimiz için iki şey çok önemlidir. Birinci moral motivasyon. Bir diğeri ise bankaların faizinin belli oranda olması gerekir."



Akşam 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ'nin önceden duyurusunu yaptığı borca yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor. 30 Eylül'de sona erecek kampanyadan 175 bin vatandaş faydalanabilecek.


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 22 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini dile getirerek, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.” dedi.


İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, “Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi.” diye konuştu.


Sözcü




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yüzde 20 indirim kampanyası bugün başlıyor. 175 bin vatandaşın yararlanabileceği indirimin son başvuru tarihi 30 Eylül.


Düzenlediği indirim kampanyalarıyla 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yıl uygulamaya koyacağı yüzde 20 indirim kampanyasını bugün başlatıyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, indirim kampanyası kapsamında 113 bin 85 alıcıyı konut ve iş yeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ'ye toplam 4 milyar 427 milyon lira ödediğini kaydetti.

 

Geçen yıl uygulamaya koydukları yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını aktaran Turan, başlatacakları indirim kampanyasından ise yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirdi.

 

"SON BAŞVURU 30 EYLÜL"

 

Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini ifade etti.

 

Talepler üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu ödeyerek tapusunu almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası düzenlediklerini anlatan Turan, söz konusu kampanyaya başvuruların başlayacağını söyledi.

 

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 22 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini dile getirerek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak" dedi.

 

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Kampanyamızdan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi." diye konuştu.

 

"FAİZLER İNMELİ"

 

Turan, geçen yıl yapılan indirim kampanyasında kapatılan 1,4 milyar borcun yaklaşık 710 milyon lirasının yastık altından çıktığını belirterek, bu yıl ki kampanyaya dair beklentilerine yönelik şunları söyledi:

 

"Bu yıl uygulamaya koyduğumuz indirim kampanyamızdan beklentilerimiz için iki şey çok önemlidir. Birinci moral motivasyon çok önemli. Bir diğeri ise bankaların faizinin belli oranda olması gerekir. Bir hafta önce banka faizleri yüzde 1,06 civarındaydı. Bu faizlerin düşmesi gerekir. Bankalar geçen hafta itibarıyla oran verdi. Bu önemli bir adımdır ama faizlerin 120 ayda da yüzde 0,90 civarına gelmesi gerek.

 

Vatandaşlarımızla diyalog içerisinde ve kamu biriminin başında birisi olarak banka genel müdürlerimizden de yönetim kurullarından da isteğimizdir. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yararı için faizlerin en azından 120 ayda yüzde 0,90'ın altına gelmesi gerekir."

 

TOKİ'nin indirim kampanyası (22 Ağustos-30 Eylül) için bankalar ve kredi koşulları şu şekilde:

 

HALK BANKASI

VADE (Ay) 1-24 25-48 49-60 61-120

Faiz Oranı (%) 0,80 0,89 0,90 0,95

Tahsis Ücreti Yok 

 

ZİRAAT BANKASI

VADE (Ay) 1-24 25-48 49-60 61-120

Faiz Oranı (%) 0,80 0,89 0,90 0,95

Tahsis Ücreti Yok 


Star





Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi Başkanlığı, 175 bin alıcının yararlanacağı indirim kampanyasını dün başlattı. 30 Eylül'e kadar ilgili bankaya başvuran konut ve iş yeri alan TOKİ'ye olan borcunun tamamım ödediği taktirde yüzde 20 indirim yapılacak. Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış 174 bin 441 konut ve iş yerleri sahipleri yararlanabilecek. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek. 


Sözcü


Geri Dön