29 / 03 / 2024

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapsamında hayata geçirilecek yüzde 20 indirim kampanyası 21 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Peki kampanyadan kimler faydalanabiliyor? İşte detaylar...



TOKİ'nin 21 Ağustos 2017 tarihinde başlatacağı yüzde 20 indirim kampanyası detayları haberimizde yer alıyor.  Son başvuruların 29 Eylül 2017 tarihinde kabul edileceği kampanya borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik yapılıyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Yüzde yirmi indirim kampanyasından satışları 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş, geri ödeme taksiti 2015 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak” dedi. 


Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. 

 

Kampanyaların belirli prosedürlere ve vatandaşların durumuna göre yapıldığını ifade eden Turan, "Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımızda birçok vatandaşımız köyünde oluyor, tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamızı eylül ayında yapıyoruz." dedi.


TOKİ'nin sağladığı kampanya ile geçen yıl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasından 17 bin kişinin faydalandığını açıklayan Turan  "817 milyon lira borç kapatıldı. Bu paranın yaklaşık 513 milyon lirası kredi kullanılmadan 'yastık altı parası' diye tabir edilen paradan getirilip ödendi." ifadelerini kullandı.


Yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen konut alıcıları borç bakiyelerini kapattıkları durumda Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi  kullanabiliyor.



Yüzde 20 indirim kampanya şartları:

  1. Kampanyadan taksit ödemesi 2015 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyeri sahipleri faydalanacak.
  2. İndirimden yararlanılması için borç kapatmanın yapıldığı ayın taksit ödemesi yatırılmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.
  3. Bakiye kapatma tutarı ilgili banka şubesinden öğrenilecek. 
  4. Kredi kullanarak kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve işyeri alıcılarının satış sözleşmesi imzalamış oldukları banka ile görüşmeleri gerekmektedir. 
  5. Kampanyadan kalan taksit sayısı 12 aydan az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.



Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com


Geri Dön