25 / 04 / 2024

TOKİ'ye devredilen Akıllı Sanayi Sitesi yönetim kurbanı oldu!

TOKİ'ye devredilen Akıllı Sanayi Sitesi yönetim kurbanı oldu!

Ankara'yı Orta Anadolu'nun en büyük sanayi merkezi haline getirecek "Akıllı Sanayi Sitesi", bakanlık ve TOKİ onayına rağmen 8 yıldır değişen yönetimlerin kurbanı oldu.



TOKİ'ye devredilen yaklaşık 2 milyon metrekarelik "Akıllı Sanayi Sitesi Projesi" sürekli değişen yönetimin kurbanı oldu. Yenimahalle Yakacık mevkisine yapılması planlanan ve kaçak çalışan sanayicilerle birlikte 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacak proje, Gümrük Bakanlığı ve  TOKİ  onayından geçmesine rağmen sürekli değişen yönetimler nedeniyle hayata geçirilemedi. 


PROJE TASLAĞI HAZIR 

Projeyi hazırlayan  Ankara  Demirciler Odası Başkanı Hayrettin Yıldırım, söz konusu çalışmanın 2008 yılından bu yana birçok kurum ve kuruluş tarafından 8 kez onaylandığını söyledi. Projenin büyük bir ihtiyaçtan doğduğunu vurgulayan Yıldırım, "Projeyi Gümrük Bakanlığımıza biz sunduk, çok beğenildi ve arazi gösterildi. Yıllardır bu arazi ve sanayi sitesi için çabalıyoruz. TOKİ projenin taslağını çizdi. Yeri belli, planı var, her seferinde çok beğenilip hemen başlayalım denildi ama genel müdür, seçimler ve bakanların değişmesi nedeniyle hep yarım kaldı. Nurettin Bey söz vermişti 'Gerekli çalışmaları yapıp başlatalım' diye. Son olarak Gümrük Bakanımız Cenap Aşçı'ya gidecektik ama seçim sürecinden dolayı görüşme gerçekleşemedi" diye konuştu. 


Sabah Ankara


Geri Dön