19 / 04 / 2024

TOKİ'ye engellilere uygun konut çağrısı!

TOKİ'ye engellilere uygun konut çağrısı!

Engelliler, bina girişinde ve ikamet ettikleri evlerin içinde hareketlerini rahatça sağlayabilmek ve yaşamlarını kolay devam ettirebilmek için TOKİ 'den kendilerine uygun ev yapılmasını talep etti



Engelliler, bina girişinde ve ikamet ettikleri evlerin içinde hareketlerini rahatça sağlayabilmek ve yaşamlarını kolay devam ettirebilmek için  TOKİ  'den kendilerine uygun ev yapılmasını talep etti. Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Genel Başkanı İlimdar Boztaş, sadece TOKİ'ye değil, inşaat sektörüne yönelik de uyarılar yaptı. Yaşadıkları sıkıntıların   konutlarda da ortaya çıktığını ifade eden Boztaş, engellilere özel konut yapılması hususunda TOKİ ve inşaat sektörünün temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunabileceklerini dile getirdi.

Geniş asansör ve uyarı

Engellilerin gerek bina girişinde gerekse ikamet ettiği evlerin içinde rahat hareketlerini sağlayabilmesi, yaşamlarını daha kolay idame ettirebilmeleri için uygun koşulların oluşturulması gerektiğini savunan Boztaş, engel türüne göre değişmekle birlikte bina ve daire içlerinde bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini öngördüklerini   kaydetti. Boztaş, sıkıntıları dile getirmekten ziyade neler yapılabileceği konusunun üzerinde durulması gerektiğini ifade ederek, 'Bina girişlerinin engellilere uyarlanması , rampa   ve korkuluk   yapılması, kapıya sesli ve görsel uyarılar konması, geniş asansör yapılması gibi detayla dikkat edilmesini istiyoruz ” diye konuştu.


Geri Dön