19 / 04 / 2024

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle bugün atıldı.



Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi için temel atma töreni bugün  yerel saatle 11.00’de atıldı. Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye ve Japonya’nın milli marşları okundu. 


Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal Türkiye ile Japonya'nın, tarihi ve kültürel olarak diğer milletlere örnek nitelikte bir dostluk geliştirdiğini vurguladı.


Ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler kadar kültürel ilişkilerin de önemli olduğunun altını çizen Ünal, şu ifadeleri kullandı:


"İşte temelini atmakta olduğumuz bu merkez de inanıyorum ki halklarımız ve kültürlerimiz arasındaki güzel münasebetlerin daha da gelişmesine katkı sağlayacak, doğru, güzel, iyi ve faydalı olan ne varsa, birbirimizle paylaşma zemini oluşturacaktır. Açılışını müteakiben inşallah bu güzel mekanda, folklorümüze ilişkin en güzel örnekler sergilenecek, kurslar açılacak, muhtelif aktiviteler icra edilecektir.


Bu vesileyle, bu araziyi Türkiye'ye bağışlayarak şaheser bir cami ve nadide bir kültür merkezinin inşasına vesile olan Kazan Türk toplumunu bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum."


Ayrıca, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile kültür merkezinin inşaatını yapan Taisei firması yetkilisi de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal dua etti. Daha sonra Ünal, Meriç, Taisei firma yetkilisi ve bir Japon milletvekili butona basarak inşaatı başlattı.


- "Hem kültürümüzü tanıtıyoruz hem de dinimizi güzel bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz"


AA muhabirine konuşan Tokyo Camisi İmam Hatibi ve Vakıf Başkanı Muhammed Raşit Alas, Tokyo Camisi’nin yanına yapılacak Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi’nin 1,5 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.



AA


Geri Dön