24 / 04 / 2024

Tokyo'dan Amsterdam'a kadar renkli mimari projeler!

Tokyo'dan Amsterdam'a kadar renkli mimari projeler!

Tokyo'dan Amsterdam'a kadar dünyanın farklı yerlerinde hayata geçirilen projeler renkli kimlikleriyle dikkat çekiyor. Projelerde kullanılan canlı renkler ve dinamik hatlar da bakışları bu yapılara çeviriyor



Shıjıazhuang Fuar ve Kongre Merkezi: Çin

Yeni bir şehir değil kongre merkezi
Çin'in güneyindeki Shijiazhuang bölgesi, son dönemde hayli büyük bir kongre merkezi projesine ev sahipliği yapıyor . Bölgeyi kongre toplantılarının merkezi haline getirmeyi amaçlayan Shijiazhuang Uluslarası Fuar ve Kongre Merkezi projesi kültürel binalardan ofis alanlarına kadar karma bir yapıdan oluşuyor. Yedi uluslararası mimarlık firmasının katıldığı bir yarışma sonrasında Woods Bagot Mimarlık'ın kazandığı proje dinamik yapısıyla dikkat çekiyor. Proje sadece bölgeden değil Asya coğrafyasının da en önemli kongre merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. 330 metreden oluşan bir kule ile yatay alanlardan oluşan projenin içinde 5 yıldızlı bir otel, rezidanslar yer alıyor. Hemen yanındaki geniş park alanı ve göl ile de dikkat çeken projenin Ekim 2013'te teslim edilmesi planlanıyor.

Central Park- Jakarta

Gençle yaşlıyı ayıran AVM
Endonezya'nın Jakarta şehrinde hayata geçirilen Central Park projesi bölgenin en canlı alışveriş merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. DP Mimarlık tarafından yapılan proje 176 bin metrekare perakende alanının yanı sıra 5 bin 500 park alanı ile dikkat çekiyor. Central Park, her yaş ve gelir grubundan tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bölümlendirilmesi nedeniyle perakende alanında bir başarı hikyesine imza atıyor. Projenin 5 katlı olan kısa kulesi perakende alanlarının bulunduğu alışveriş merkezi, 40 katlı yüksek alan otel, 48 katlı diğer kule ise rezidans projesinden oluşuyor. Projenin en karakteristik detayını ise giriş alanındaki yuvarlak bölüm oluşturuyor.

Thane Tower - Mumbai

Hindistan'ın kırmızı gökdeleni
Hindistan'ın Mumbai kentinde hayata geçirilen Thane projesi çevresinde gölleri, sosyal alanları ile bölgenin en ilgi çekici projelerinden biri olmayı hedefliyor. Mumbai'nin eteklerinde Göller şehri olarak adlandırılan proje, misafirlerine evlerinde hisleri yaşatmayı amaçlıyor. Çevreyle uyumlu uzun dönemli bir proje gerçekleştirmeyi hedefleyen Thane, aynı zamanda bölgenin en uzun gökdelenlerinden biri olması açısından da dikkat çekiyor. Hem ofis hem de rezidans olarak kullanılacak olan proje konumu nedeniyle özellikle de ofis kullanımına çok uygun durumda bulunuyor. Thane, özellikleri kadar dikkat çeken kırmızı rengi, projenin üst bölümlerinde kullanılan geniş açık terası ve hemen üstünde yer kapalı cam terası ile de ilgi uyandırıyor.

Han Üniversitesi- Hollanda

Hollanda'nın en sürdürülebilir okulu
Hollanda'da çevreci ve ekolojik binalar sın dönemde hem mimar hem de yatırımcılar tarafından çok tercih ediliyor. HAN Bilim ve Teknik Üniversitesi'nin yeni kampus binası ise ülkenin en ekolojik projeleri arasında yer almayı hedefliyor. Ülkenin prestijli mimarlık şirketlerinden LIAG'dan mimar Thomas Bögl tarafından hazırlanman proje sürdürülebilir ekolojik binalar arasında yer alacak. 2013'te tamamlanması hedeflenen proje kuzeyin soğuk hava koşulları dikkate alınarak enerji sarfiyatını en aza indirgemek amacıyla yapıldı. Ayrıca kullanılan yeşil teknolojilerle su maksimum su tasarrufu ile de dikkat çekiyor. 3 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği ve bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirilen projenin girişi bir atriumdan yapılıyor.

Sugamo Shinkin Bank - Tokyo

Tokyo'nun renkli bankası
Bu rengarenk bina gençleri hedefleyen bir alışveriş merkezi ya da sosyal bir kulüp binası değil. Tam tersine Japonya'da bir banka şubesinin binası. Japon Sugamo Shinkin Bank'ı Tokyo'daki bir banka şubesi, bankaları ciddi ve kurumsal kimliklerini bir yana bırakarak canlı ve renkli bir yapı oluşturma fikrinden ortaya çıktı. Bankanın "Mutlu müşterilere hizmet vermekten memnuniyet duyarız" mottosundan yola çıkarak yapılan projede gökkuşağının 12 rengi kullanıldı. Gündüz renkli bir görüntü sergileyen proje geceleri ise ışıklandırılınca ise ilginç bir görüntüye bürünüyor. Banka binaları genelde insanlara soğuk bir imaj verirken Sugamo Shinkin Bank'ın Tokyo şubesi renkli binasıyla müşterileri bankadan içeri davet ediyor.

Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön