17 / 04 / 2024

Topkapı- Bayrampaşa aksı gayrimenkul projeleriyle değerleniyor!

Topkapı- Bayrampaşa aksı gayrimenkul projeleriyle değerleniyor!

Bayrampaşa bölgesi yeniden yatırımcıların yeni gözdesi oldu. 2010 yılında metrekaresi 1.800 liradan satılan dairelerin güncel fiyatı ise minimum 5 bin 500 liraya yükseldi.



İSTANBUL Avrupa yakasında yerleşimle sanayinin iç içe olduğu Topkapı - Bayrampaşa aksında son 3 yılda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri, bölgedeki gayrimenkul piyasasını tekrar canlandırdı. Cevizlibağ'daki eski fabrika alanlarının konut projeleri olarak değerlendiren inşaat firmaları bir taraftan şehre yeni bir kimlik katarken, bir taraftan da yeni nesil ofis, konut ve iş yeri ihtiyaçlarına cevap veriyor. Sur Yapının Bayrampaşa -Eyüp aksında başlattığı ofis - AVM projesinin ardından Artaş İnşaatın Kale Grubu ile Cevizlibağ'da inşa ettiği Avrupa Konutları, Timur Gayrimenkul'un üç adet NEF projesi ve Beyaz İnşaat'ın 6 yıldır geliştirdiği konut projeleri ile Topkapı - Bayrampaşa bölgesi yeniden yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.


BAYRAMPAŞA - EYÜP'E SUR DAMGASI 

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından Bayrampaşa girişinde yer alan Sur Yapı imzalı Axis İstanbul, şehrin önemli noktalarına ulaşım kolaylığıyla da ön plana çıkıyor. 74 ile 210 metrekare arasında değişen ofislerle, kurumsal tırmalar için 7 bin 500 metrekareye kadar birleştirilebilen ofislerin yer aldığı projede geniş toplantı odaları, yeni nesil sessiz çalışma odaları, İT hizmetleri, teknoloji, arşiv, hobi ve oyun odaları, vale hizmeti, Print Center, kargo-posta dağıtım odası gibi modern çalışma hayatının tüm ihtiyaçlannı karşılayacak donatılar mevcut Ofislerin alt katında bulunan alışveriş merkezi ise her türlü günlük ihtiyacı karşılamaya yardımcı oluyor. 


KATKI EN BÜYÜK ÖLÇÜMÜZ 

Ulusal ve uluslararası markalardan oluşan 170 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezinde, dünya mutlaklarından oluşan geniş restoran yelpazesi ve kafeler de sosyal bir iş yaşamı vaat ediyor. İstanbul'un farklı bölgelerinde farklı konsepte konut- ofis ve AVM projeleri üreten tek firma olan Sur Yapının yıllık bin konut satış hedefine adım adım ulaşacağını söyleyen Altan Elmas, hem sektöre hem de proje geliştirdikleri lokasyona katkıda bulunduklarını söyledi Elmas, "Nihayetinde ticari bir firmayız. Bir gayrimenkul geliştirme yaparken bunun bölgeye olacak katkısını da dikkate alıyoruz. Ama bundan önce de söz konusu yatırımın ticari yönden doğru olup olmadığına cevap arıyoruz. Başarılı olmamızın ve projelerimizin değerlenmesinin temelinde bu prensibimizin büyük rolü var" dedi. 


CAZİP KAMPANYALI SATIŞ 

Sur Yapının "FED'in Faizi Varsa, Sur Yapının Fırsatı Var!" slogaıılı kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında yeni ve A Plus bir ofise sahip olmak isteyenlere yüzde 10 indirim imkânı sunuluyor. Yüzde 10 peşinat alarak 48 ay vade farksız ödeme fırsatı sunuluyor. Tamamı peşin ya da peşin + banka kredili ödeme yapmak isteyen tüketicilere ise yüzde 10 kampanya indiriminin yanı sıra yüzde 10 indirim daha uygulanıyor. 


AVRUPA KONUTLARI TOPKAPI 

Kale Endüstri Holdingin Topkapı'daki arsası üzerinde, Artaş inşaat imzasıyla yükselen Avrupa Konutları markalı konut projelerinin en yenilerinden birisi olan Avrupa Konutları Kalede kışa çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Blokların büyük kısmında ince işçilik de başladı. Erken teslim heyecanının yaşandığı proje 650 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi ve büyük bir kısmı sahiplerini buldu.


BÖLGEDE OTEL DE VAR 

Mes Şirketler Grubu, Birlik inşaat ve Retaj Hoteller Grubunun dev işbirliğiyle Bayrampaşa'ya kazandırdıkları Retaj hotel, dünya üzerindeki diğer örnekleri gibi muhafazakar otel konseptiyle hayata geçirildi. Mes şirketler grubu ve birlik inşaat ortak yapımı olan 12'si süit olmak üzere 169 odaya salı ip otel; kapalı yüzme havuzu, konferans, toplantı salonları ve İstanbul'un dört bir yanını kuşbakışı gören manzarasıyla, konaklamak isteyenlerin ilgi odağı olacak şekilde projelendirildi.


İKİ SEMT BEYAZ'LA YENİLENECEK 

İstanbul'un farklı semtlerinde 2010 yılma kadar üst gelir grubuna 3 bine yakın konut inşa eden Beyaz İnşaat, Topkapı merkezli orta gelir grubu için projeler üretecek. Topkapı'yı İstanbul'un sıfır noktası olarak tanımlayan Beyaz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, 2009 yılından sonra ürettikleri projelerde ağırlıklı olarak bu bölgeyi tercih ettiklerini söyledi. 


Topkapı'nın şehrin her yerine yakın olması kadar kentsel dönüşümün yeni adresi olması yönüyle de yükselen bir semt okluğuna dikkat çeken Beyaz, "Son 10 yıldır Türkiye'de ekonomik açıdan güzel gelişmeler yaşandı. Güven duyduğumuz bir iktidar var. İstanbul'dan konut satın almak isteyenler öncelikle prestijli bir bölgeyi ve güven duyduğu bir şirketi tercih ediyor. Tabii ki alım gücü de önemli bir faktör Biz bunların hepsini dikkate alarak hareket ediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri geliştirmeye karar verdiğimizde önce Topkapı gibi prestijli bir bölgede konumlandık. Bölgede orta ve üst gelir grubuna hitap eden projeler üretiyoruz. 10 yıl içinde Topkapı - Bayrampaşa aksının tamamen dönüşeceğini düşünüyoruz. Bu süreçte Beyaz İnşaat olarak rol alacağız' dedi.


Bölgedeki rayiç değerlerin 2010 yılında bin 800 lira iken şu anda minimum 5 bin lira olduğunu dile getiren Beyaz, dönüşüm tamamlandığında bu rakamların hayal olacağını kaydetti. Bundan sonra merkezi noktalara ağırlık vereceklerini dile getiren Muammer Beyaz, ana akslara yakın olan projelerin daha fazla ilgi gördüğünü, tüketicilerin taleplerine göre üretim yaptıklarını söyledi. 


Yeni Akit/ Mehmet Canıtatlı


Geri Dön