29 / 03 / 2024

Topkapı Sarayı'nın yenilenen Silah Teşhir Bölümü açıldı!

Topkapı Sarayı'nın yenilenen Silah Teşhir Bölümü açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda yenilenen Silah Teşhir Bölümü ve 4. avlu yapıları ile restore edilen Matbah-ı Amire'nin açılışını yaptı



Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin de göz bebeği olan Topkapı Sarayı'nda şimdiye kadar sürdürülen restorasyon çalışmalarının yeni bir aşamasında yenilenen çeşitli bölümlerin açılacağını belirtti. Bu bölümlerden birinin Silah Teşhir Bölümü olduğunu belirten Erdoğan, 350 metrekarelik sergi alanına sahip bu bölümde Fatih Sultan Mehmet döneminden itibaren kullanılan silah ve benzeri eserlerin sergilendiğini ifade etti. Açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Topkapı Sarayı'nın birçok eksiği bulunduğunu belirterek, 'Burayı dünyanın öteki büyük saraylarının ciddiyetine, Kanuni dönemindeki görkemine mutlaka kavuşturacağız.' dedi. Günay, Silah Teşhir Bölümü için aralarında Cahit Berkay, Demir Demirkan ve Hayko Cepkin'in de bulunduğu sanatçıların bestelerinden oluşan özel bir müzik çalışması yapıldığını söyledi.
Zaman/SAMET ALTINTAşž


Geri Dön