19 / 04 / 2024

Toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?



Toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. 


Bu işlemlerin yapılabilinmesi için gerekli belgeler ile birlikta tapu dairesine başvurulması ve başvurunun ardından tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Bu alım satım işlemlerinde ödenmesi gereken tapu harcı iki tarasın da ödemesi gerekiyor. Tapu devir masrafları, taraflar arasında yapılan gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.


Tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor.


İşletmeden işletmeye değişmek ile birlikte, 2014 yılında Döner Sermaye Hizmet Bedeli 75,00 TL olarak tahsil edilmişti. Peki, tapu döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.



Tapu dairesinde istenen evraklar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön