24 / 04 / 2024

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.



Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

SERTİFİKALAR ve SERTİFİKA NEDEN İHTİYAÇ?

Toplu Yapı ve Site Yönetiminin 2000 li yıllarla beraber hızla gelişen bir sektör olması sebebi ile bu iş dalında yetişmiş personel ihtiyacı da gündeme gelmiştir. Ancak sektörün birden gelişmesi yetişmiş personellerin eğitim kurumları yerine benzer sektörlerden sağlanması ile ihtiyaç giderilmesi yoluna gidilmiştir. Üniversitelerde ancak İki Yıllık Meslek Yüksek Okullarında bulunan “Emlak ve Emlak Yönetimi” bölümlerinin müfredatları ile yetersiz kalmakta ve sektöre destek olamamaktadır. Bu amaçla “Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği” İki Yıllık Meslek Yüksek Okulları Bölümleri ve daha sonra Dört Yıllık Lisans Programları oluşturuluncaya kadar İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Arel Üniversitesi,Bilgi Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf gibi üniversitelerin “Mesleki Eğitim”, “Yaşam Boyu Eğitim” ve “Sürekli Eğitim” Merkezleri “Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği Sertifika Programları” oluşturmaya başlamıştır. Bu merkezlerde ilgili programa katılan Toplu Yapı ve Site Yönetimi alanında mevcut çalışan müdür, müdür yardımcısı, yönetici, mali ve idari personel, teknik personel ile Toplu Yapı Yönetimi konusunda hizmet veren profesyonel şirketlerin merkez personelleri sertifika programlarını almışlar ve sınavlar sonucunda “Sertifikalı Toplu Yapı Yöneticisi” konumuna hak kazanmışlardır.

 

EĞİTİMİN KONU VE AMACI

 İnşaat sektörü ile beraber buna bağlı olarak konut sektörü ülkemizin gelişen ve büyüyen sektörleridir.Apartmanlar, Siteler , Rezidanslar, Yüksek Katlı Binalar,Toplu konutlar, İş Merkezleri, Alışveriş Merkezleri günlük hayatımıza hızla girmiş ve yaşantımızda yer edinmiştir. Şehirleşmenin artması ile birlikte, insanların yaşam tarzlarının yanı sıra şehirlerdeki yerleşim biçimlerinde de değişiklikler olmaya başlamıştır. "Bina yönetimi" hukuk dışında yönetim bilimi, teknik yeterlilik, iletişim kabiliyeti,mevzuat bilgisinin dahil olduğu bir alandır. Bina yöneticileri Medeni Kanun, Kat Mülkiyeti Kanunu,İmar Hukuku,İş Kanunu, İş Güvenliği Kanunu ve mevzuatını adaletli bir yönetim gerçekleştirebilmek için bilmek durumundadırlar. Binalarda yer alan ısıtma, soğutma ve diğer sıhhi tesisatlar, yüksek hızlı asansörler, yangın algılama ve ihbar sistemleri gibi elektronik ve elektromekanik sistemlerin çalışma, bakım ve ömürlerini uzun tutmak için asgari teknik bilgiye sahip olmak zorunluluk haline gelmiştir. Yöneticiler, Yıllık bir kaç milyon Türk Lirasını aşan ortak alan bütçelerini idare ederken temel muhasebe, bütçe, kesin hesap ve asgari finansal analiz tekniklerini bilmek durumundalar. Bu bütçelerde tasarruf edebilmek için Vergi Mevzuatı, personel istihdam biçimlerine, enerji verimliliği uygulamalarına başvurmak sürekli araştırmak ve gelişen dünyayı, gelişmeleri takip etmek gerekmektedir. Böylece "Apartman, Site, Toplu Konut, Rezidans binaları" orta hizmetçiliği yapan sair işletmeler sayılmalarına rağmen esasen idareleri bir şirket idaresinden farklı olmadığından verimli yönetilmeleri ve hizmet kalitesinden memnuniyet sağlanması mümkün olabilecektir. Program ile, Toplu Yapı ve Site ( Bina) Yöneticiliği alanında teori ve bilgi edinimi yanında, reel sektörden birçok uzman ve yönetici ile de bir araya gelinerek yapılacak paylaşım ve uygulama çalışmaları ile, Apartman, Site , Rezidans, Yüksek Katlı Bina,Toplu konut, İş Merkezleri, Alışveriş Merkezleri yönetiminde görev alacak gerek hukukî, malî, idarî gerekse saha hizmetleri konularında yetkin uzman profesyoneller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

EĞİTİMİN KONUSU 

Eğitimin konusu , Toplu yapı ve sitelerde ( bina yönetimlerinde) gerek hukukî, malî ve idarî uygulamaları yerine getirmek amacı ile profesyonellerin yetiştirilmesi, bu konuda çalışan profesyonellerin bilgi birikimlerinin zenginleştirilmesidir. "Bina ve Tesis Yöneticileri"nin görev tanımı ; Apartman, Bina, İş Merkezi, İş Hanı, Alışveriş Merkezi ,Villa, Residence, Site ve Toplu Konut komplekslerinin ana yapısının, bloklarının ve bağlı mekanlarının bina, tesis bakım ve işletme yönetimini, hukuki yönden mevzuatlara bağlı olarak, mali, muhasebe hizmetlerini, temizlik, güvenlik, peyzaj ve bahçe bakımı ile teknik tesisat ve altyapı sistemlerinin ve işletim sistemlerinin en ekonomik biçimde, işletim senaryolarına ve teknik/idari spesifikasyonlara uygun olarak onaylı bütçe içinde bağlı olduğu genel kurul (temsilciler kurulu) ve onun belirlediği Yönetim (Yönetim) Kurulu ile koordinasyon içinde yürütülmesini sağlamak, bu sistemleri kurmak, hizmet veren idari, teknik, güvenlik, temizlik ve servis personelleri ile diğer outsource personelinin sevk ve idaresini gerçekleştirmek, kat malik ve sakinlerinden gelen öneri ve şikayetleri değerlendirerek çözüm önerileri geliştirmektir.

 

KATILIMCILARA SAĞLAYACAĞI FAYDALAR 

Program mezunlarının henüz meslek kabul edilmeyen Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği ( Bina Yöneticiliği) sektöründe bir standardizasyon sağlanmasına bir başlangıç oluşturmaları beklenmektedir. Sertifika Programı ile sektöre etkin ve bilinçli yöneticiler yetiştirme hedefi bulunmakla beraber, sektörün minimum 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarında "Bina Ve Tesis Yönetimi" bölümlerine ihtiyacı olduğu, daha sonra 4 Yıllık Lisans Eğitimleri ve Yüksek Lisans eğitimlerine sahip yöneticilerin sektörün mesleki kriterlerinin belirlenmesinde ve standartların oluşmasında katkı sağlayacağı da bilinmektedir. Toplu Yapı ve Site Yöneticisi ( Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı bu standartlaşma ve gelişimin ilk ayağı olacaktır.

 

EĞİTİMİN HEDEFLERİ 

Etik anlayışa sahip, dürüst, sorumluluk bilinci ile hareket eden, liderlik ve topluma hitap ehliyeti sahibi, yönetim işini bilim,sanat ve teknik yeterlilik açısından uygulayabilen, halka ilişkileri kuvvetli, hukuk, mali ve idari yönden yeterli, asgari teknik bilgi birikimine ve tecrübeye sahip Toplu yapı ve site yöneticilerinin ( bina yöneticisi) yetişmelerini sağlamaktır.

 

KATILIMCILARA SAĞLAYACAĞI FAYDALAR 

İlk günden itibaren katılımcılar için hazırladığımız içerikler ile, ilginizi arttırmanıza yardımcı olacak video, sunu ve diğer yazılı materyal sayesinde, her derse ayrı bir anlam katıyoruz. Her ders öncesi mutlaka bir önceki derslere atıfta bulunarak gerçek yaşamdan örnekler ile öğrenilenlerin pekiştirilmesini sağlıyoruz. Bazı modüllerde mutlaka o alanda uzman bir profesyoneli de konuk olarak davet edip öğrendiklerinizi kendileri ile paylaşmanız, gerçek yaşamdaki uygulamalara yönelik sorularınızı sormanız ve teori ile pratiği iç içe geçirecek bir deneyimi yaşamanızı sağlıyoruz.

 

SERTİFİKALANDIRMA 

Program sonunda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve siteyonetimi.org&katmulkiyeti.com tarafından ortaklaşa hazırlanan bir sertifika veya katılım belgesi aşağıdaki kriterler dâhilinde verilecektir. Katılımcılar eğitim sonunda % 70 devam koşulunu sağlamaları ve final sınavından minimum % 70 başarı elde etmeleri koşulu ile üniversite onaylı sertifika alabileceklerdir. 


KATILIMCI PROFİLİ:

Kariyerine Bina Yönetimi alanında yön vermek isteyenler,

Gerek ticari gerekse konut sitelerinde profesyonel Yönetici, Müdür, Teknik Müdür, Asistan, Sorumlu, Muhasebe, Saha çalışanı ve benzeri pozisyonlarda olup kendilerini geliştirmek isteyenler,

Bina Yönetimi sektöründe yer almak isteyen Site Muhasebe Sorumluları ve Bina Yöneticisi Adayları,

Bina yönetimlerinde filen çalışan ya da bu alanda kendini geliştirmek veya kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen tüm profesyoneller

Türkiye'de Hizmet Veren Bina, Site Yönetim ve Tesis Yönetim Şirketleri Çalışanları,

Emlak Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri çalışanları,

Bina yapım projelerinde Satış Sonrası Hizmetler personelleri ,

Toplu Yapı/ Site/ Apartman/ Bina Yönetim Kurulu Üyeleri, Yöneticiler, Denetçiler, Kat Malikleri


EĞİTMEN PROFİLİ:

Eğitmen grubumuz Toplu Yapı ve Site Yönetimi, Mali ve Hukuki Mevzuat, Bilişim, Finans, Holding, Danışmanlık Reklam Medya ve Halkla İlişkiler, Lojistik, Turizm ve Otelcilik ve Sağlık sektörlerinde her biri en az 10 yıllık yöneticilik deneyimi olan uzmanlar ile alanında akademik kariyer yapan kişilerden oluşmaktadır Eğitmenlerimiz hem teorik anlamda bilgilerini sizlerle paylaşacak hem de diğer eğitim kurumlarında olmayan saha tecrübesi ve uygulama örnekleri ile birlikte sizlere önemli deneyim ve eşsiz bilgiler sağlayacaktır.

 

TOPLU YAPI VE SİTE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAM İÇERİĞİ

MODÜL / Mali ve İdari İşler (09:30 / 17:30) (1,5 Gün)

Genel Muhasebe Bilgisi

İşletme Finansı, Bütçeleme Teknikleri ve Uygulamaları

Yönetim ve Site Muhasebesi (İşletme Projesi, Bağımsız Bölüm Sayısına Göre Dağılımları, Aidatlar, Resmi Defterler, Dönemsel ve Kesin Hesaplar, Mali Tablolar ve Raporlamalar)

Apartman ve Site Yönetimi Mali Mevzuat Uygulamaları (,Gelir Vergisi Mevzuatı, Stopaj ve Damga Vergisi, SGK Mevzuatı, Ortak Alanların Kiraya Verilmesi, Resmi Mercilerle İlişkiler)

Apartman ve Site Hesapları Denetimi

 

MODÜL / Teknik Uygulamalar / Saha Hizmetleri / Enerji (09:30 / 17:30) (1,5 Gün)

Yapı Tekniği ve Toplu Yaşam Alanlarında Teknik Hizmetlerin Planlanması ve Uygulama Aşamaları

Servis Hizmetleri Planlama, Uygulama ve Raporlama Yöntemleri

Sahada İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları

Enerji Verimliliği, Enerji Yöneticisi ve Yönetimi Uygulamaları

Teknik Yasal Zorunluluklar (Sertifikalar, Muayeneler vs...)

Sigorta Uygulamaları

Site Sakinleriyle İlişkiler Masası Uygulamaları

Şikâyetlerin Değerlendirilmesi, Geri Bildirimi, Arşivlenmesi

Toplu Yapı Yönetiminde Web tabanlı Yönetim, Muhasebe, Servis Hizmet ve İletişim Sistemi Kullanımı

 

MODÜL / Hukuk (09:30 / 17:30) (1 Gün)

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve İlgili Düzenlemeler, 5711 Sayılı Kanunla Toplu Yapı Yöneticiliğine Gelen Yenilikler

Kanuni Yönetim Organları (Ana gayrimenkul Yönetiminde Kanun, Yönetim Planı, Genel Kurul, Yönetici Fonksiyonları)

Yönetim Planı ve İşlevselliği (Yönetim Planı ve Bütünlüğü, Yönetim Planının Değiştirilmesi, Apartman Yönetim Planları, Site/Toplu Yapı Yönetim Planları

Kat Mülkiyeti,Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği İle İlgili Diğer Mevzuat

 

MODÜL / Site Yönetimi (09:30 / 17:30) (1 Gün)

Apartman, Toplu Yapı (Site) Yönetimi, Etkin Site Yönetim Yaklaşımı

Yönetim Fonksiyonları ve Uygulanması

Kişilerarası İletişim ve Kontrol Altında Tutulması

Toplu Yapı Yönetimi Oluşturma İş ve İşlemleri (Karar Defteri, İşletme Defteri, Arşiv Yönetimi, Yönetim Kurulu Toplantıları, Genel Kurul Toplantıları)

Ortak Alanlar ve Yönetimi (Havuzlar ve Sosyal Tesisler, Bahçe – Peyzaj, Otopark, Reklam Alanları, Diğer Ortak Alanların Kullanımı, Kiralanması ve Yönetimi)

MODÜL / İletişim ve Halkla İlişkiler (09:30 / 13:30) (0,5 Gün)

Etkili İletişim (Günlük Hayatımızda İletişim, Yöneticilerde İletişim Becerileri ve Liderlik, Beden Dili ile Sözlü, Yazılı ve Yüz Yüze iletişim arasındaki farklılıklar ve kullanım alanları)

Yönetim ve Liderlik (Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri, Toplantı ve Zaman Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Zor insan ve Durumlarla başa çıkma, Ekip Ruhu ve Takım Kurma,)

Halkla İlişkiler (Halkla İlişkilerin Tanımı ve İlkeleri, Kat Malikleri ile İlişki Yönetimi, Yüz yüze Görüşme, Telefonla Görüşme, Dergi, Broşür, Bülten Örnekleri, İnternet Yayıncılığı)

Toplu Yaşam Kültürü ve Komşuluk İlişkileri ile Toplu Yaşam Psikolojisi

MODÜL / Değerlendirme ve Sınav (13:30 / 17:30) (0,5 Gün)

Genel Değerlendirme ve Tekrar (Örnek Olaylar, Beyin Fırtınası, Örnek Final Soru Çözümleri)

Final Sınavı (Programa % 70 devam sağlayan her katılımcının katılabileceği sınav uygulaması)


SINAV ZAMANI - TOPLU YAPI VE SİTE YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

 

PROGRAM: 

Program 13 Şubat 2016 – 28 Şubat 2016 tarihleri arasında Cumartesi ve Pazar günleri, toplamda 6 gün (09.30 – 17.30) ve 48 saat olarak planlanmıştır.

 

KATILIM ÜCRETİ:

Sertifika Programı (3 Hafta / 6 gün / 48 saat) ücreti 1.000 TL + KDV (%8) Anlaşmalı kredi kartlarına taksit ve peşin ödemede indirim olanağı bulunmaktadır.

% 5 İNDİRİM 3 – 5 Kişi arası toplu katılımcılara

% 10 İNDİRİM 5 – 10 Kişi arası toplu katılımcılara / Peşin ödemelere / Üniversitemiz personeli 1. derece yakınlarına / Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezunlarına / Kamu çalışanlarına / Şehit ailesi ve çocuklarına / Engellilere

% 20 İNDİRİM 10 ve üzeri toplu katılımcılara

% 25 İNDİRİM Üniversitemiz (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) öğrencilerine

% 40 İNDİRİM Vakıflar personeline

% 50 İNDİRİM Üniversitemiz (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) personeline ***Genel indirim oranlarında en yüksek oran uygulanır. ***İndirim oranlarımızda kontenjan sınırı bulunmaktadır.

 

ÖDEME BİLGİLERİ:  

 Ödemeler Üniversite Banka Hesaplarına veya Kredi Kartı ile yapılacaktır. İlk derse gelindiğinde, ödeme makbuzlarının ibraz edilmesi istenebilir.                     

 dsk (8)

 

EĞİTİM YERİ:

Haliç Yerleşkesi : Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. No:12/A Beyoğlu / İSTANBUL

Tel : 0212 521 81 00 Pbx - Dahili : 2060 -2021-2015 Faks : 0212 369 81 64


Geri Dön