16 / 04 / 2024

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?



Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetilir. 


Bir parselde blok niteliğinde olmayan yapılar varsa veya bu nitelikteki yapılarla blok yapılar aynı parselde yer alıyorsa, kendi sorunlarına ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?


Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. 


Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu gerekli oluyor.

 

Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebiliyor. 




Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön