27 / 04 / 2024

Torba Yasa'dan arsa borcunu ödemeyenler yararlanabilir mi

Torba Yasa'dan arsa borcunu ödemeyenler yararlanabilir mi

Tamer Heper, Posta Gazetesi'nde ' Fırsatı kaçırmayın ' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, köşe yazısında yıllardır arsa borcunu ödemeyen okurun Torba Yasa'dan faydalanabilirmiyim sorusuna yanıt veriyor....



Soru: Aile büyüklerinden kalmış Ankara'da arsalarımız var. Bunların yıllardır vergisinin ödenmediğini sanıyoruz. Bu Torba Yasa'dan istifade edebilir miyiz Bunun için nereye başvuracağız   T.S.

Cevap: Doğrusu başvurunun başlangıcı değil sonu sınırlanmış. 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan borçlar 6111 sayılı Kanun'un gösterdiği biçimde ödenebiliyor. (6111 sayılı yasa sizin Torba Yasa değiniz olay.) Bu tarihe kadar olan borçlan yasadan istifade ile cezalarından arınmış olarak ödüyorsunuz, 2011 yılı için ise zaten o yılın içindeyiz, onlan da ödemekle tüm borçlarınızdan kurtuluyorsunuz. Emlak Vergisi ilgili belediyelerin Emlak Vergisi bölümüne ödeniyor. Dolayısı ile bu yerlere başvurarak borç miktarını ve enflasyona göre hesaplanmış faizini öğrenebiliyorsunuz ve tercihinize göre kademeli olarak düzenlenen taksitli ödemelerden birini seçiyorsunuz. İşlemler basit, ancak süre azalıyor bu bir fırsattı, kaçmasın.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön