20 / 04 / 2024

Torbalı Belediyesi 4 okul inşaatı için ihaleye çıkıyor!

Torbalı Belediyesi 4 okul inşaatı için ihaleye çıkıyor!

Torbalı'da belediyenin arsasını bağışladığı 4 okulun inşaatı için ihaleye çıkıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sanayileşmeyle birlikte hızlı göçün yaşandığı ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla harekete geçtiklerini belirtti..



Torbalı'da belediyenin arsasını bağışladığı 4 okulun inşaatı için ihaleye çıkıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sanayileşmeyle birlikte hızlı göçün yaşandığı ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla harekete geçtiklerini belirterek, "Girişimlerimizin ilk meyvesini aldık" dedi.  İzmir  Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan ihale duyurusuna göre; Karakuyu İlkokulu 12 derslikli, Torbalı merkezde Anaokulu 6 derslikli, Dağkızılca Mahallesi'ndeki ilkokul 9 derslikli ve Çapak Mahallesi'nde ise 10 derslikli ilkokul yapılacak. Okullar 270 iş gününde bitirilecek.


Hayırseverlere çağrı

Başkan Görmez, 2014 yılının Aralık ayında İzmir Valisi Mustafa Toprak'la ilçenin eğitimde yaşadığı sıkıntıları paylaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Geçmişte, milli eğitim müdürlükleri buradaki bürokrasi yüzünden epeyce yorulmuş. Biz okul ihtiyacı olup arsa sorunu yüzünden yatırım yapılamayan alanlarda çalışmalar başlattık. 10 ayrı okul için inşaat ruhsatı vermekle kalmadık. Birçoğuna belediye olarak arsa verdik. Bugün ihalesi yapılan okulların arsalarını bedelsiz olarak bağışladık. Diğer mahallelerimiz için de benzer imar çalışmaları yaptık. Torbalı'daki hayırsever hemşerilerimizden de eğitime katkı bekliyoruz. Çünkü Torbalı'nın öncelikli sorunlarından biri eğitim."


Yeni Asır


Geri Dön