23 / 04 / 2024

Torbalı Belediyesi TOKİ'yle arsa takası yaptı!

Torbalı Belediyesi TOKİ'yle arsa takası yaptı!

İzmir ilinin Torbalı ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nin yer aldığı 21 bin 310 metrekarelik yer TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi'ne arsa karşılığı takas edildi.



AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir'in yeni çekim merkezi Torbalı'nın çehresini değiştirecek, ilçe merkezindeki 21 bin 310 metrekarelik alanın  TOKİ  tarafından arsa karşılığı Belediye'ye tahsis edildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 26 Mayıs'ta karşılıklı tapu işlemlerini yapacaklarını belirtti.


Türkiye'nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin Torbalı'da hızla devam ettiğini belirten Görmez, "Kısa süre önce de Devlet Demir Yolları'na ait ilçe merkezindeki 15 bin metrekarelik çok değerli bir alanın Belediyemize devri yapıldı. Şimdi ise ilçemizin tam merkezinde TOKİ'den arsa takas yoluyla ilçemize kazandırdık. Torbalı'nın çehresini değiştirecek projelere sahne olacak muhteşem bir alanın imzasını atıyoruz" dedi.


Torbalı Belediyesi'nin bu alan karşılığında TOKİ'ye Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan 38 bin 600 metrekarelik bir alanı vereceği ve arada oluşan 2 milyar 615 milyon liralık farkı Torbalı Belediyesi'ne iki taksit halinde ödeyeceği bildirildi.


Hürriyet Ege




Haber Son Dakika Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Torbalı'nın en değerli alanı kabul edilen 21 bin 310 metrekarelik alan, TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi'ne arsa karşılığı takas edildi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "İlçemizin çehresini değiştirecek muhteşem bir alana kavuştuk" dedi. 


İzmir'in yeni çekim merkezi Torbalı'nın çehresini değiştirecek, ilçe merkezindeki 21 bin 310 metrekarelik çok değerli alan, TOKİ tarafından arsa karşılığı belediyeye tahsis edildi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 26 Mayıs'ta karşılıklı tapu işlemlerini yapacaklarını açıkladı. 


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK KAZANIM


Türkiye'nin en büyük çevre yatırımkarından biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin Torbalı'da hızla devam ettiğini de belirten Başkan Gönnez, şöyle konuştu: "Kısa süre önce de Devlet Demir Yollan'na ait ilçe merkezindeki 15 bin metrekarelik çok değerli biralanın belediyemize devri yapıldı. Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul Mahallerinin birleştiği üçgen alan Devlet Demir Yolları için vagon onarım atölyesi olarak tasarlanmıştı. 


Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bu alanın sosyal amaçlı projelerde kullanılmak üzere Belediyemize devrini sağladı. Şimdi ise ilçemizin tam merkezinde 21 bin 310 metrekarelik bir alanı daha TOKİ'deıı arsa takas yolııyla ilçemize kazandırdık. Torbalı'nın çehresini değiştirecek projelere sahne olacak muhteşem bir alanın imzasını atıyoruz. Burada uygulayacağımız projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Bu üç projede sadece İzmir'e değil, Türkiye'ye örnek olacak büyük bir değer ve kazanımdır." 


TOKİ İLE NASİL BİR ANLAŞMA SAĞLANDI? 


2014 yılında Hazine'den TOKİ'ye devredilen Murat Bey Mahallesindeki 21 bin 310 metrekarelik yer, belediye hizmet alanı olarak Torbalı Belediyesi'ne tahsis ediliyor. 21 bin 310 metrekarelik alan, Torbalı Sağlık Meslek Lisesi'ni ve eski SSK arazisini de kapsıyor. Torbalı Belediyesi bu alan karşılığında TOKİ'ye Ayrancılar Mahallesinde bulunan 38 bin 600 metrekarelik bir alanı verecek. Torbalı Belediyesi'nin TOKİ'deıı devralacağı alanın bedeli 8 milyar lira iken belediye'nin TOKİ'ye vereceği alanın değeri 10 milyar 265 milyon lira. TOKİ, arada oluşan 2 milyar 615 milyon liralık farkı Torbalı Belediyesi'ne iki taksit halinde ödeyecek. 




Son Dakika




Haber Büyük Torbalı Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Torbalı Belediyesi ile TOKİ arasında arsa devir teslimini sağlayan imzalar resmen atıldı. Torbalı Tapu Müdiirlüğü'nde gerçekleştirilen devir teslim işleminde Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve TOKİ yetkilisi Erkan Ersoy hazır bulundu. Tapu Müdürü Mehmet Akif Güçlükol'un nezaretinde gerçekleştirilen imza töreni ile Murat Bey Mahallesindeki 21 bin 300 metrekarelik devasa alan TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi'ne devredildi. Torbalı Belediyesi bu alan karşılığında TOKİ'ye Ayrancılar Mahallesinde bulunan 38.600 metrekarelik bir alanı verdi. 


Torbalı Belediyesi'nin TOKİ'den devraldığı alanın bedeli 8 milyon lira iken Belediye'nin TOKİ'ye verdiği alanın değeri 10 milyon 265 bin lira olarak tespit edildi. TOKİ. arada oluşan 2 milyon 615 bin liralık farkı Torbalı Belediyesi'ne iki taksit halinde ödeyecek. 


BELEDİYE HİZMET ALANI OLDU 


2014 yılında Hazine'den TOKİ'ye devredilen Muratbey Mahallesi'ndeki 21310 metrekarelik yer atılan imzadiyesi ile TOKİ arasında atılan bu imzalar karşılığında Belediyemiz çok değerli bir alanın sahibi oldu. Kent merkezindeki bu çok kıymetli alana Torbalı'ya değer katacak, halkımızdan da büyük teveccüh göreceğine inandığımız sosyal projeler yapacağız. İlçemizin geleceğine çok büyük bir imza attık. Tıpkı Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesinde, Devlet Hastanesi inşaatında ve Devlet Demir Yollarindan devrini aldığımız arsa gibi bu da çok değerli bir adımdır. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a. Milletvekillerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 


Tapu Müdürü Mehmet Akif Güçlükol'un nezaretinde gerçekleştirilen imza töreni ile Murat Bey Mahallesi'ndeki 21 bin 300 metrekarelik devasa alan TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi'ne devredildi .




Büyük Torbalı Gazetesi



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Torbalı'nın en değerli alanı olarak kabul edilen, Sağlık Meslek Lisesi'nin de aralarında bulunduğu 21 bin 310 metrekarelik alan, TOKİ tarafından arsa karşılığında Torbalı Belediyesi'ne verildi. Takasla ilgili imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, alanda ilçenin çehresini değiştirecek muhteşem bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. 


Posta Ege


Geri Dön