20 / 04 / 2024

Torbalı Belediyesi'nden tarihi yapılara 793 bin TL!

Torbalı Belediyesi'nden tarihi yapılara 793 bin TL!

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı.




Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki tarihi dokunun korunması amacıyla bir envanter çalışması yapıldığını, öncelikli yapıların onarıma alındığını belirterek şunları söyledi, "Torbalı zengin tarihi ve kültürel değerleri barındıran bu anlamda oldukça canlı bir ilçe…


Özellikle Sultan Abdülhamid Han dönemine ait çok sayıda camimiz bulunuyor. 2015 yılında alanında uzman ekiplerimiz cami ve okul onarımlarına yoğunlaştılar. 793 bin TL harcamayla çok sayıda okul ve camiyi onardık. 2016 yılında tarihi dokunun yanı sıra bütün cami ve okullarımızın tadilat projeleriyle ilgileneceğiz. 64 camiden 39'unun onarımı tamamlandı. Ayrıca 38 adet anaokulu, ilköğretim, lise ile yurt ve halk eğitim binalarına ise 1 yılda 63.300 TL harcama yapıldı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön