24 / 04 / 2024

Torbalı Çaybaşı kentsel dönüşümü bekliyor!

Torbalı Çaybaşı kentsel dönüşümü bekliyor!

Torbalı Çaybaşı Yeni Mahalle’de vatandaşlar bir türlü başlamayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarını bekliyor. Çaybaşı Mahallelilerinin tek isteği bir an önce daha sağlıklı bir ortamda yaşamaya başlamak.



KENTSEL dönüşüm projeleri ile kenti “dönüştüren”  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale ve Gürçeşme’nin ardından Yeşildere’de de yıkım çalışmaları gerçekleştirmişti. Gözler, Çaybaşı’ya çevrildi. Torbalı sınırları içerisinde Çaybaşı-Yenimahalle’de bulunan yaklaşık 11 hektarlık alan; 5393 (D.5998) sayılı Belediye Yasası’nın 73.maddesi kapsamında değerlendirilerek “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” olarak belirlenmişti. Çalışmaların henüz başlamaması ise Çaybaşı sakinlerini düşündürüyor. Vatandaşlar ‘Ne zaman başlayacak’ sorusuna yanıt bekleniyor. Mahalle sakinleri yıkımın bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.


VATANDAŞ MERAK EDİYOR


Fetrek Çayı kenarında yıllardır yaşayan ve hastalıklarla mücadele eden Roman vatandaşlar, kentsel dönüşüm çalışmalarını merakla bekliyor. Hastalıklar içerisinde mücadele ettiklerini ifade eden vatandaşlar, “Her yıl bizlere farklı bir konu söyleniyor. Ha şimdi ha sonra diyerek bizleri oyalıyorlar. Bir an önce çözüm bulunsun. Bizde kendi yolumuzu çizelim. Herkes merak içerisinde bekliyor. Çocuklarımız çay kenarında oynaya oynayan hastalıklarla mücadele vermeye başladık. Yetkililer çıkıp bize kesin bir şey söylesin” dedi.


FARKINDA DEĞİLLER


Mikrop saçan Fetrek Çayı’nda her an bulaşıcı bir hastalık kapma riski ile karşı karşıya olan çocuklar ise kendilerini bekleyen tehlikenin farkında bile değil. Çaybaşı Mahallesi’nin çocuklarının da herhangi bir mahallede bulunan çocuklar gibi güzel parklarda ve oyun alanlarında oynama hakkının olduğunu belirterek Çaybaşı’nda çocuk yetiştirmenin çok zor olduğunu vurgulayan anne babalar, “Pislik içinde olan ve kötü kokuların yayıldığı bu çay çocuklarımızın oyun alanı haline geldi. Çocuklarımızı sürekli takip etmek zorunda kalıyoruz. Fakat çocuklar oranın mikrop yuvası olduğunun farkında değiller.” şeklinde konuştular.


Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön