29 / 03 / 2024

Torbalı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

Torbalı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

İzmir Torbalı ilçesinde şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla birlikte arsalar değer kazandı.



İzmir'in Torbalı ilçesi, şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla daha avantajlı hale gelirken, ihracatta yaşanan artışta gayrimenkul yatırımlarının rotasını bu ilçeye doğru yöneltti.


İhracat rakamlarında 61 ili geride bırakan Torbalı ilçesi, şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Özelikle de gayrimenkul yatırımcıları, bölgede sık sık araştırmalar yaparak yatırımlarını bölgede yoğunlaştırdı. Bir şirketin gayrimenkul ve inşaat yatırım danışmanlığı genel müdürü Ali Hakan Karahalil, Torbalı bölgesinin nüfus yoğunluğu, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine olan yakınlığıyla yatırım için avantajlı olduğuna dikkat çekti.


Ankaralı bir şirket olarak yatırım için Torbalı'yı tercih ettiklerini belirten Karahalil, Torbalı Ayrancılar bölgesinde büyük arsa yatırımları yaptıklarını ve son 1,5 yıl içinde bölgede 750 dönüme yakın arsa satın aldıklarını söyledi. Şirket olarak son 6 yıl içinde gelişen il ve bölgelerde belirli tespit ve araştırmalarda bulunarak arsa yatırım projeleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Ali Hakan Karahalil, bunun en son örneğinin Ekim 2015'de yapımına başladıkları  İzmir  Torbalı arsa yatırım projeleri olduğunu kaydetti.


"Böyle bir arsa değer artışı beklemiyorduk"

Uzun süren araştırmalar ve değerlendirmeler sonucunda ellerinde birçok alternatif bölge olmasına rağmen yeni projelerini Torbalı İlçesi Ayrancılar Mahallesi Pancar - Yazıbaşı ve Kuşçuburun bölgelerinde gerçekleştirme kararı aldıklarını hatırlatan Karahalil, "Bunun nedeni de, bölgenin gerek kısa vadeli gerekse uzun vadeli hem arsa yatırımı, hem de üst yapı yatırımına çok uygun olmasından kaynaklanıyor. Bölgede sanayinin çok gelişmiş olması, nüfus yoğunluğuyla beraber bölgenin göç alması ve ciddi konut ihtiyacı olması, otoban avantajıyla, çevre ilçe ve illere ulaşımının rahatlığı, havalimanına yakınlığı ve son olarak da metronun gelmesiyle beraber şehir içi ulaşımının daha da kolaylaşmasından dolayı Pancar-Yazıbaşı-Kuşçuburun bölgelerinde projemizi gerçekleştirmeyi ve yatırım yapmayı tercih ettik" diye konuştu.


Yeni Asır 



Geri Dön