28 / 03 / 2024

Torbalı OSB'de yer tahsisleri için kuralar çekildi!

Torbalı OSB'de yer tahsisleri için kuralar çekildi!

OSB'lerin planlı sanayileşme ve kalkınmanın öncüleri olduğunu belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Torbalı OSB'de yükselecek yatırımların kent, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.




Torbalı Oganize Sanayi Bölgesi'nde altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından yer tahsisleri için kuralar çekildi. 


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından İzmir'e kazandırılan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde 43 fabrika yatırımında 5 binin üzerinde istihdam öngörülüyor. 


Törende konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bugüne kadar 20'den fazla OSB'nin kurulmasına öncülük ettiklerini söyledi. OSB'lerin planlı sanayileşme ve kalkınmanın öncüleri olduğunu belirten Yorgancılar, Torbalı OSB'de yükselecek yatırımların kent, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. 


Resmi Gazete'de ilk olarak 1996'da yayımlanarak yatırım programına alınan Torbalı OSB'de yeni bir eşiğin dönüldüğünü ifade eden Ender Yorgancılar, bölgede 43 fabrikada 5 bine yakın istihdam öngörüldüğünü vurguladı.


Yorgancılar, üretim, istihdam, yatırım hayali ile yola çıkan sanayicinin Torbalı OSB'de yatırım aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "OSB'ler planlı kalkınma ve sanayileşme için çok önemli. Üretim, istihdam, yatırım depoları. EBSO bugüne kadar 20’den fazla OSB kurdu. İlk kurulan OSB olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, nasıl olacak, nasıl büyüyecek derken bugün yaklaşık 600 işletmede 30 bin kişinin istihdam edildiği üretim üssü oldu. Torbalı OSB’de öyle olacak" dedi.


Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez ise OSB statüsüne kavuşmasından 18 yıl sonra yatırım aşamasına geldiğini hatırlatarak, yatırımcıların yatırımlarını hızlandırmalarını istedi. 


Torbalı OSB Mütvelli Heyeti Başkanı Hakkı Attaroğlu da 1996'da OSB ilan edilen bölgede çalışmaların 1998'de başladığını, 2005'te üye kaydı alındığını vurgulayarak, "Uzun bir sürecin ardından kura çekme aşamasına geldik. Bölgenin faaliyete geçmesi için EBSO’nun gösterdiği destek ve çaba ayrı bir teşekkürü hak ediyor. İş ve aş sağlayacak yatırımlarıyla Torbalı OSB için şimdi sıra ilk temel atma ve ilk fabrikanın açılmasıdır" diye konuştu. 


AA


Geri Dön