29 / 03 / 2024

Torbalı'da 105 dönüm alan üzerinde stat çalışmaları başlayacak!

Torbalı'da 105 dönüm alan üzerinde stat çalışmaları başlayacak!

Altay Kulüp Başkanı Ömer Hızlıok, Torbalı Belediyesi tarafından Pancar beldesinde spor imarlı 105 dönümlük arazinin kulübe tahsis edildiğini belirterek, ''İzmir'de yeni stat arayışları var. Burasının çok uygun olduğunu düşünüyoruz'' dedi




     Hızlıok, kulüp binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bir süredir kulübe kazandırmak için çalışma yürüttükleri Torbalı ilçesine bağlı Pancar beldesindeki üzerinde bir saha mevcut olan spor imarlı arazinin, belediye meclisinin kararıyla 29 yıllığına kullanım hakkının Altay Kulübü'ne devredildiğini söyledi. 

     Belediyeyle kullanım hakkı sözleşmesinin gelecek hafta imzalanacağını, araziyle ilgili planlama çalışmalarına başlayacaklarını belirten Hızlıok, arazinin tren istasyonu ve otoyol projelerinin yakınında olduğunu, spor tesisi yapımı için çok uygun bir konumda olduğunu dile getirdi. 

     

     -Destek talebi- 

     

     Arazide açacakları proje yarışmasıyla 15 bin kişilik bir stadyum, Altay Koleji ve bir spor kompleksi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Hızlıok, ancak projenin maliyetinin kulübün gücünü aşacağın devlet ve yerel yönetimlerin desteğini beklediklerini ifade etti. 

     Hızlıok, ''İzmir'de yeni bir stat yeri arayışı var. Bu konuda gerekli müracaatları yapacağız. Stat için çok uygun bir yer. İzmir'in bu aksında stat yeri aranıyorsa bizde arazisi mevcut. Ayrıca ritmik cimnastik tesisi konusunda da ihtiyaç var. Bu konu için de değerlendirilebilir'' diye konuştu. 

     Torbalı Belediyesi'nden kullanım hakkı alınan arazide, planlama çalışmaları beklenmeden, ilk etapta üzerindeki mevcut futbol sahasının elden geçirileceğini anlatan Hızlıok, bir saha daha yaparak kulüp altyapısının hizmetine sunacaklarını kaydetti. Hızlıok, 5 yıl içinde arazi içinde 15 bin kişilik bir stadyum yapılmasını beklediklerini söyledi. 

     Arazi devrinin Altay'ın, ''kurtuluş mücadelesinde'' çok önemli bir adım olduğunu da ifade eden Hızlıok, bu devirle birlikte Altay Akademi'ye gelir yaratmak için Gaziemir'deki mevcut araziyle tesis karşısındaki arazinin değerlendirilmesi noktasında da girişimlerde bulunduklarını söyledi. 

     Hızlıok, ''Altay'ın dibe vurduğu, 2. Lig'de oynadığı bu dönemde temel taşlarını doğru yerlere oturtursak, kulüp, eski günlerin çok daha önüne geçecek. İnşallah İzmirliler bu projelere duyarsız kalmaz'' diye konuştu. 

     Sportif anlamda üst sıralarda olmasalar da kongrede verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Hızlıok, devre arasında takıma yapacakları takviyelerle sportif anlamda da daha iyi konumlara erişeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi. 

AA


Geri Dön