24 / 04 / 2024

Torbalı'da 12 bin metrekarelik arsa MEB'e bağışlandı!

Torbalı'da 12 bin metrekarelik arsa MEB'e bağışlandı!

Torbalı Belediyesi, ilçeye bağlı Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan 12 bin metrekarelik bir arsayı Fen Lisesi yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na devretti.



Eğitim öğretime verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Torbalı Belediyesi, okul yapılması için geçtiğimiz günlerde 50 dönüm arsayı Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe etmişti. Bu gelişmeden sonra mecliste alınan kararla belediye, ilçeye bağlı Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan 12 bin metrekarelik bir arsayı da kentte Fen Lisesi yapılması amacıyla bakanlığa devretti.


Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuya ilişkin bilgi vererek, "Eğitim öğretim konusunda bize gelen taleplere duyarsız kalma gibi bir lüksümüz yok. Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitime destek olmayı önceliklerimiz arasına aldık. Daha önceki desteklerimize yenilerini ekleyeceğimizi söylemiştik. Bizden istenen talebi belediye meclisine getirdik. Netice olarak da, Fen Lisesi için arsa talebi meclisimizden oy birliği ile geçti. Eğitime sözde değil özde destek olduğumuzu bir kere daha ispatladık.. Torbalı, eğitime, üretime geleceğe odaklandı" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön