29 / 03 / 2024

Torbalı'da Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı’nın açılışı yapıldı!

Torbalı'da Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı’nın açılışı yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı’nın açılış törenine katıldı. Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada İzmir için projelerini anlattı...




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kurtuluş Savaşı burada başlamış, burada bitmiş. Böyle bir kente, ‘Sen bana muhtaçsın.’ diyemezsin. Anadolu’da bir laf var, 'Boğaz dokuz boğum, yutkuna yutkuna konuşacaksın' diye. Hele  İzmir  hakkında dokuz değil, on sekiz defa yutkunacaksın.” şeklinde konuştu. Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı’nın açılış törenine katılan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin dünyadaki kredisinin, Hazine’den 6 basamak yukarıda olduğunu iddia etti: “Bu iş konuşmakla, rant peşine koşmakla, arsa satmakla, yap-işlet-devret modeliyle, hısım akrabayı korumakla olmuyor. Çalışmakla, inanmakla, üretmekle, hemşehrilerimizle beraber omuz omuza vererek oluyor. Harama sokmadan, çalmadan, çırpmadan, kaynaklarınızı doğru kullanarak oluyor.”


Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanacak ilçelerin hepsinin arıtma problemini çözüp çevre kirliliklerini ortadan kaldıracaklarını belirterek, “Arıtma için, kanalizasyon için, daha temiz bir çevre için, daha temiz topraklar için, daha temiz hava ve su için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni bağlanan yerler hariç bize bağlı olan tüm bölgelerin arıtmasını, kanalizasyonunu bitirdik. Tire’nin şu anda projesini tamamladık, ihaleye çıkıyoruz. Kiraz ve Beydağ ile birlikte bazı beldelerimizin olduğu bölgelerin arıtmasını tamamladığımızda ve sanayi tesisleri de kontrol altına alındığında, Küçük Menderes’i eskisi gibi çocuklarımızın yüzebileceği bir hale getireceğiz.” dedi.


Toplam 33 bin metrekare alanda kurulan ve mevcut bitki örtüsü korunarak yapılan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı, doğal bir mesire yeri olarak hizmet verecek. Piknik masaları ve oturma gruplarıyla yaklaşık 2 bin kişinin faydalanacağı alanda, 350 arabalık otopark da bulunuyor.



Bugün


Geri Dön