24 / 04 / 2024

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bu durum konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışa neden oluyor.



İzmir Torbalı'da hızla yükselen binalar ilçenin mimari yapısına yön veriyor. İnşaatçıların yaptığı birbirinden güzel binalar ile Torbalı her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuşuyor.


YATIRIMLAR YAPILIYOR 

Bireysel olarak kentsel dönüşümün en başında nüfus artışı geliyor. İlçeye sürekli olarak dışarıdan göç geliyor. Göç ile birlikte bölgesel nüfus artışları yaşanıyor. Dolayısıyla bu durum ile birlikte konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışı tetikliyor. Konut sektöründe elde edilen yukarı yönlü ivmeyle birlikte inşaat sektöründeki özel firmalar, talepteki artışı da göz önünde bulundurarak en uygun yatırımları gerçekleştiriyor. 


ESKİ EVLER YERİNİ YENİLERE BIRAKIYOR 

İlçedeki yerleşim alanları Torbalı merkezine ve Ayrancılarda fazla olduğu için özel sektör de bu alanlar daha çok yatırım gerçekleştiriyor. Bu durumda ise  İzmir  Aydın Karayolu üzerinde ve çok yakınında 7 yerleşim alanında kentsel dönüşüm ne yazık ki hayata geçemiyor. Torbalı'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar. Subaşı. Pamukyazı, Çaybaşı. Atatan gibi büyük mahalleler bile bu dönüşümden fayda elde edemiyor. Böyle olunca ilçe merkezinde modernize yapılar, dikilmeye başlarken söz konusu 7 yerleşimde gecekondu yapılaşmasının çok yüksek bir oranda olduğu gözlemleniyor. Bu nedenle yalnızca merkez ağırlıklı kentsel dönüşüm gerçekleşiyor. 



Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön