30 / 03 / 2024

Torbalı’da eski fabrika binaları okul oluyor!

Torbalı’da eski fabrika binaları okul oluyor!

Torbalı’da Özel Olgun Koleji ile başlayan özel eğitim kurumlarının sayısı son yıllarda giderek artıyor. Eski fabrikaların yerine açılan okullar arasında denizcilik, sağlık ve veterinerlik gibi farklı alanlarda eğitim veren okullar da bulunuyor




Son yıllarda hızlı bir büyüme içine giren Torbalı'ya yapılan yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Fabrikaların yanı sıra özel eğitim kurumlarının sayısında da artış yaşanmaya başlandı. Açılan okullar arasında denizcilik, sağlık ve veterinerlik gibi farklı alanlarda eğitim verip Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan okullar da bulunuyor. 


Hangi okullar?

Albaş Prestij, Özel Mavi Ege Koleji, Albatros ve Turuncu okulları, daha önce fabrika olarak faaliyet gösteren binaların dönüşmesiyle okul haline geldi. İlçede 2014-2015 eğitim yılı ile birlikte Albaş Prestij Okulları, Özel Albatros Koleji, Turuncu Koleji, Özel Ege Mavi Sağlık Meslek Lisesi ve Koleji, Özel Olgun Koleji kapılarını açtı. Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, önceki gün odaya kayıtlı tüm özel okulları ziyaret etti. Olgun, "Kullanılmayan eski fabrika binalarımız bir bir okula dönüşüyor. Sanayi, ticaret ve tarım kenti Torbalı artık özel eğitimde de isminden söz ettirecek" dedi.

Yazıbaşı mevkiinde Kent Şekerleme'nin eski fabrikasında 2012'de eğitim hayatına başlayan Prestij Okulları, bu dönem Albaş Prestij Okulları adını aldı. Anaokulu, ilk ve ortaokul kısmı bulunan Özel Prestij Okulları, yeni dönemde bünyesine Anadolu ve Fen liselerini de dahil edecek. Pehlivan Mefruşat fabrikasının yerine açılan Özel Mavi Ege Sağlık Meslek Lisesi de 2013-2014 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte kapılarını hizmete açtı ve ilçenin ilk özel lisesi oldu. Özel Mavi Ege Eğitim Kurumları, bu yıl yeni bir yatırıma daha imza atarak, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Fen Lisesi açarak, Torbalı'da bir ilke imza atmış oldu. Eğitim alanındaki bir diğer yatırım da Ceysan Çelik Fabrikası'nın yerine kurulan Turuncu Sanat ve Eğitim Merkezi'nden geldi. Kurum, İzmir-Aydın asfaltı otoyol gişeleri yanında büyük bir koleji hizmete açtı.


"Eğitimin kalitesi yükselecek"

Başkan Abdulvahap Olgun, Torbalı'nın artan cazibesiyle eğitim kurumlarının da ilgisini çektiğini söyledi. Tarım, sanayi ve ticaret merkezi olan Torbalı'nın eğitim üssü olarak anılacağını kaydeden Olgun, "İlçemizin gelişmesinde yakalanan ivme, eğitim alanında da kendini gösteriyor. Gerek ilçemizin sahip olduğu sanayi potansiyeline cevap verecek kalifiye elamanların yetişmesi, gerekse de özel okul için artık İzmir'e gidilmesine gerek kalınmaması bakımından yatırımları önemsiyoruz. Özel okulların yatırım için ilçemizi tercih etmesi, eğitimin kalitesini yükseltecek. Özellikle meslek eğitimi vermeyi düşünen özel okullar için Torbalı biçilmiş kaftan" açıklamasını yaptı.

SEVİM AKBAŞ


Türkiye'de bir ilk

Yazıbaşı sanayi bölgesindeki Öznur Elektrik Fabrikası'nın yerine kurulan Albatros Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi, Türkiye genelinde bu alanda ilk olurken, Albatros Denizcilik Teknisyenliği Anadolu Meslek Lisesi de özel okul olarak Türkiye'de ikinci, Ege Bölgesi'nde ise tek okul olma özelliğini taşıyor. Albatros Denizcilik Teknisyenliği ve Veterinerlik Teknisyenliği Anadolu Meslek liselerinde dört yıl boyunca örgün eğitim alacak olan öğrenciler, okulları biter bitmez iş bulma olanağına sahip olacak. Gemi Yönetimi Güverte Bölümü mezunu öğrenciler, 3 bin grostona kadar olan gemilerde üçüncü kaptanlık yapabilecek. İlçede lise, ortaokul ve ilkokulların yanı sıra özel anaokullarının sayısı da bir hayli fazla. Torbalı'da Turuncu Kültür ve Sanat Merkezi, Altın Anaokulu, Nar Anaokulu, Birtanem Anaokulu, Küçük Şeyler Anaokulu, Yavru Yunus Anaokulu ve Kırçiçeğim Anaokulu ilçedeki minik öğrencilere hizmet veriyor.



Yeni Asır


Geri Dön