25 / 04 / 2024

Torbalı'da özel sektör kentsel dönüşüme katkı sağlıyor!

Torbalı'da özel sektör kentsel dönüşüme katkı sağlıyor!

Konut sektöründe elde edilen pozitif ivmeyle birlikte inşaat sektöründeki özel firmalar, talepteki artışı da göz önünde bulundurarak en uygun yatırımları gerçekleştiriyor.



Günümüzde özel sektörün inşaat ve konut üzerine yaptığı ataklar ile eski binaların yerine yeni binalar dikiyor. Torbalı'da özel sektörün kentsel dönüşüme önemli bir seviyede katkısı bulunduğu biliniyor. 


Torbalı'da kentsel dönüşüm özel sektörün gerçekleştirdiği ataklar ile gerçekleştiriliyor. Özellikle Torbalı ve Muratbey Mahallesi'ne yönelen inşaat sektöründeki özel firmalar eski binaları mülk sahibinin rızasıyla yıkıp yerine yenilerini dikiyor. Şahısların gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm genellikle Torbalı merkezinde ve Ayrancılarda hayata geçiyor. Bu nedenle Torbalı'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Subaşı, Pamukyazı, Çaybaşı, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları kentsel dönüşüme aç bir şekilde yapılacak olan çalışmaları bekliyor. 


BİREYSEL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN SEBEBİ NÜFUS ARTIŞI 

Bireysel olarak kentsel dönüşümün en başında nüfus artışı geliyor. Torbalı her yıl iş bulma ve düzenli bir hayat kurma umuduyla gelen yaklaşık 10 yeni insanın akınına uğruyor. Dolayısıyla bu durum ile birlikte konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışı tetikliyor. Konut sektöründe elde edilen yukarı yönlü ivmeyle birlikte inşaat sektöründeki özel firmalar, talepteki artışı da göz önünde bulundurarak en uygun yatırımları gerçekleştiriyor. 


7 YERLEŞİM KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYOR 

İlçedeki güçlü bir yapıya sahip özel sektör yeni gelen nüfusun da talebiyle beraber Torbalı merkezine ve Ayrancılar'a yatırım gerçekleştiriyor. Bu durumda ise  İzmir  Aydın Karayolu üzerinde ve çok yakınında 7 yerleşimde kentsel dönüşüm gerçekleşmiyor. Böyle olunca ilçe merkezinde modemize yapılar, dikilmeye başlarken söz konusu 7 yerleşimde gecekondu yapılaşmasının çok yüksek bir oranda olduğu gözlemleniyor. Bu nedenle yalnızca merkez ağırlıklı kentsel dönüşüm gerçekleşiyor. 



Torbalı Ege


Geri Dön