25 / 04 / 2024

Torbalı'nın 6 mahallesine meydan inşa ediliyor!

Torbalı'nın 6 mahallesine meydan inşa ediliyor!

Sosyal, ekonomik hayatın giderek canlandığı, konut sektörünün modern kentleşmeyi hızlandırdığı İzmir'in yeni çekim merkezlerinden Torbalı'da, altı ayrı mahalle için meydan projeleri hazırlandı.




İzmir'in Torbalı İlçesi'nin çehresini değiştirmesi hedeflenen projeyle altı ayrı mahalleye meydan yapılacak. Sosyal, ekonomik hayatın giderek canlandığı, konut sektörünün modern kentleşmeyi hızlandırdığı İzmir'in yeni çekim merkezlerinden Torbalı'da, altı ayrı mahalle için meydan projeleri hazırlandı. Torbalı Belediyesi'nce gerçekleştirilecek projede; Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak, Torbalı ve Atatürk mahallelerine meydan yapacak. Çalışmalara ilçenin en kalabalık yerleşim merkezleri arasında yer alan Atatürk Mahallesi'nden başladı. Eski Pazar yerinin bulunduğu 4 bin metrekarelik alanda uygulanan projenin 1200 metrekaresi yeşil bölge olarak tasarlandı. Bunun 100 metrekaresinde süs havuzunun yer alacağı kaydedildi.


"TORBALI İÇİN MAHALLE MEYDANLARI ÖNEMLİ BİR DEĞER"


AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, başta Ayrancılar Mahallesi olmak üzere Torbalı'nın önemli bir çekim merkezi haline geldiğini belirterek şunları söyledi: "Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Torbalı için mahalle meydanları önemli bir çekim alanıdır. Meydanlar yoksa ışıklar yanmıyorsa, esnafın dükkânı açık değilse, dışarıda oturulacak, dinlenecek alanlar yoksa vatandaş evinden neden çıksın? Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Torbalı için mahalle meydanları önemli bir değerdir"



Yeni Asır


Geri Dön