16 / 04 / 2024

Torbalı'ya 4 yeni okul inşa edilecek!

Torbalı'ya 4 yeni okul inşa edilecek!

Torbalı'ya 4 yeni okul inşa edilecek. Ayrancılar Mahallesi'ne 1 adet 24 derslikli lise ve 1 adet 24 derslikli ilkokul, Torbalı Mahallesi'ne 1 adet 24 derslikli ilkokul ve Özbey Mahallesi'ne 1 adet 16 derslikli ortaokulun yapı ruhsatı düzenlendi.




İzmir Valiliği'nde yapılan eğitim zirvesi sonrası okul projeleri hayata geçiriliyor.  İzmir  Valiliği'ndeki eğitim zirvesinin ardından çalışmalarına hız veren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne verdiği talimatla Ayrancılar Mahallesi'ne 1 adet 24 derslikli lise ve 1 adet 24 derslikli ilkokul, Torbalı Mahallesi'ne 1 adet 24 derslikli ilkokul ve Özbey Mahallesi'ne 1 adet 16 derslikli ortaokulun yapı ruhsatı düzenlendi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in girişimleriyle bir araya gelen İlçe Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek Torbalı'nın artan nüfusuyla beraber ortaya çıkan okul ihtiyacı için görüşmelerde bulundu.


Hızla markalaşıyor

İlçenin eğitim alanındaki sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Ülkemizin farklı bölgelerinden hızlı göç alan bir ilçeyiz. Artan nüfusumuz sosyal ve eğitim alanında bizi tedbirler almaya, projeler geliştirmeye yönlendiriyor. Öngörülerimiz, bilimsel veriler, önümüzdeki 10 yılda Torbalı'nın nüfusunun beklenenden daha yüksek olacağı yönünde. İlçemiz sanayi kuruluşlarıyla birlikte hem alanında hızla markalaşıyor hem de büyümenin getirdiği sancıları yaşıyor. Büyüyen ve gelişen Torbalı'ya yakışan eğitim kurumlarının sayısını artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön