28 / 03 / 2024

Torbalı'ya üniversite müjdesi!

Torbalı'ya üniversite müjdesi!

İzmir’in parlayan yıldızı Torbalı’ya devlet üniversitesi kurulması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Torbalı bir üniversiteyi hak ediyor. Altyapımız hazır. En kısa zamanda ilçeye bir üniversite kazandıracağız” diye konuştu




Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önümüzdeki dönemde ilçeye yeni bir devlet üniversitesi kazandırmak için mücadele edeceklerini söyledi. Torbalı'da sadece 40 bin öğrenci olduğunu ifade eden Başkan Görmez, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sağlık ve eğitim alanında önemli projelere imza attık. Torbalı'nın gençleri artık kendi mahallelerinde yüksek standartlarda eğitim alabiliyor. Bu kazanımdır" dedi. Bunun yanı sıra 2019 yılına kadar İzmir'in 2. bir İstanbul olacağını dile getiren Görmez, "Burada, Torbalı İzmir'in lokomotifi ve sermayenin öncüsü olacak" diye konuştu. 


Torbalı'da göreve geldiğiniz günden bugüne yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz? 


Torbalı'yı tarif etmek için bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor. Torbalı, Türkiye'de sanayisi, tarımı ve son dönemde turizmi ile çok hızlı gelişen bir ilçe. Doğanın ve şehirleşmenin bir arada yaşanabildiği bir ilçe. İZBAN'ın açılmasıyla ilçeye göç dalgası olacak. Bunun da önünü açmak yerel idarecilere düşüyor. Başkan olduktan sonra mevcut hastanenin 10 katı büyüklüğünde bir hastane yapıldı. Bu hastane Bayındır, Tire ve Ödemiş'e hizmet edecek. Bunun yanında binası biten huzurevimiz vardı, bunun Bakanlığa devrini sağladık. Şehir içi 100 km asfalt yol yaptık. 50'ye yakın oyun alanı ve fitness parkı yaptık. Şu anda 2 yürüyüş yolunun yapımı sürüyor. İstimlak yaparak mahallelerimize meydan kazandırıyoruz. 40 milyonluk bir borçla aldığımız belediyede bunları başardık. Mali istikrar çok önemli. Ankara'dan Torbalı'ya gelen para sınırlı. Piyasaya olan borçlarımızı azalttık. 2016 yılına dönük başladığımız 6 meydan projesi var. Hedefimiz her mahalleye bir meydan kazandırmak. Her büyük mahalleye bir düğün salonu ve sosyal tesis yapıyoruz. 


Neden özellikle eğitime bu kadar önem veriyorsunuz? 


Eğitim bir milletin herşeyi. Benim Torbalı'ya bırakmak istediğim en büyük miraslardan biri Eğitim Vakfı kurmak. İlerleyen zamanlarda bu vakıftan öğrencilerimize burs sağlamalıyız. Bu bursla okuyan öğrencilerimiz ileride iyi yerlere geldiklerinde onlar da vakıf için yardımda bulunacak. Bu vakıf kar topu gibi büyeyecek. Torbalı'da 18'e yakın okul bitti bitecek. Ben Milli Eğitim camiamıza şunu söyledim. Siz yeter ki okul yapın. Ben gerekirse arsa alırım size bağışlarım dedim. Sağlık, eğitim ve ulaşım çok önemli. Bizim sadece Torbalı'da 40 bine yakın öğrenci var. Torbalı bir Üniversiteyi hak ediyor. Bunun için altyapı hazır. Torbalı'da mesleki eğitim almamış gençler var. Teknik eleman yetiştirilecek yüksekokul, fakülte ile birlikte Torbalı'ya bir Üniversite kazandırmak için çalışacağız. 


Kocaoğlu, "Haklısın Başkan" dedi 


Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışabiliyor musunuz? 


Benim bir dönem önceki Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğim ve deneyimim olduğu için zorlanmadık. Bir örnek vereyim. Torbalı'ya daha iki tane üst geçit yapıldı. Kimse bu üst geçitleri beğenmedi. Geçtiğimiz günlerde yine bir üst geçit yapılacağını öğrendim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na bunun yapılmaması gerektiğini söyledim. Geldi baktı ve haklısın dedi. İşbirliği yaptık ve daha müsait bir yere alt geçit yaptık. Ben hakikaten çok olumsuz bir yatırım olduğunda Büyükşehir'e iletiyorum onlardan da olumlu geri dönüşler alıyorum. Bütünşehir Yasası ile birlikte ilçe belediye başkanlarının yetkilerinin sınırlandırılması bizi zaman zaman zora sokuyor. Başbakanımızın Buca mitinginde söylediği gibi önümüzdeki dönem Bütünşehir Yasası'nda düzeltmeler olacak. 


Torbalı'yı 2016'da ne bekliyor? 


Torbalı Belediyesi daha güzel günler görecek. Yatırım koordinasyon ekibimizle toplanıp konuşuyoruz. Diğer beledilerdeki çalışmaları inceliyoruz.  İzmir  2. İstanbul olacak. İzmir-İstanbul Otoyolu bitince büyük sermayeler İzmir'e akacak. Buna da öncülük yapacak lokomotif ilçe Torbalı olacak. 



Yeni Asır


Geri Dön