29 / 03 / 2024

Torium AVM 200 milyon dolar yatırımla gerçekleştirildi!

Torium AVM 200 milyon dolar yatırımla gerçekleştirildi!

200 milyon Dolar yatırımla İstanbul Haramidere’de Torunlar GYO’nun, hayata geçirdiği Torium Alışveriş Merkezi, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dün açıldı



Torunlar GYO'nun dün açılışı yapılan alışveriş merkezi Torium Türkiye'nin ilk kar eğlence merkezi Snowpark'a ev sahipliği yapıyor

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) 200 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Haramidere'de hayata geçirdiği Torium Alışveriş Merkezi kapılarını açtı. 180 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak Torium, 95 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla Türkiye'nin 5'inci, İstanbul'un 3'üncü en büyük alışveriş merkezi. Kiralanabilir alanının yüzde 25'inin eğlence alanlarına ayrıldığı Torium, Türkiye'nin ilk kış sporlarıve kar oyunları merkezi Snowpark'a da ev sahipliği yapıyor. Torium'da ayrıca Türkiye'ye ilk kez giren dev oyuncaklarla fark yaratan 3 bin 500 metrekarelik Starpark Lunapark da bulunuyor.

KAR KALINLIĞI 50 CM
SABAH, Snowpark'ı ve Lunapark'ı ile farklılaşan Torium'u, Torun AVM Alışveriş Merkezlerinden Sorumlu Koordinatörü İlham İnan Dündar ile birlikte gezdi. Torium Snowpark Türkiye'nin ilk kar eğlence merkezi olma özelliği taşıyor. İstanbul'un ilk karı Uludağ ve Kartalkaya'yı İstanbul'a taşıyan Toriuma düştü. En düşük kar kalınlığı 50 santimetreyi aşmış. İlham İnan Dündar, hem çocuklar hem de yetişkinler için bölümlerin yer aldığı Snowpark'ta kızaklı tüp kaydırak, 55 metre uzunluğunda üç sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyun alanları bulunduğunu söyledi. Snow Park'ı dünyanın en büyük AVM'lerinden Dubai Mall'un kayak merkezini de tasarlayan İngiliz ASCL firması tasarlamış ve uygulamış. Dündar Snowpark için 6 milyon euro yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Snowpark'ın eğlence alanını 130 kişi, kayak ve snowboard pistlerini ise 70 kişi aynı anda kullanabiliyor. Kayak ve snowboard eğitimlerinin de verildiği Snowpark'ta ziyaretçilere her türlü kayak malzemeside temin ediliyor.
Sabah/Bülent YOLDAŞ


Snowpark’lı Torium dün kapılarını açtı

Torunlar GYO tarafından İstanbul Haramidere’de inşa edilen Torium Alışveriş Merkezi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı

Sektörde yaşanan küçük ya da büyük yatırımların kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Erdoğan, “200 milyon dolara mal olan bu yatırımı sadece tüketim odaklı bir merkez olarak görmek haksızlık olur. Burası direkt 1.750 kişiye istihdam sağlayacak” dedi.
Başbakan Erdoğan açılışın ardından AVM’deki TİM Başkanı Mehmet Ziylan’ın sahibi olduğuayakkabı zinciri FLO’yu açtı. Ayrıca Cihan Kamer’e ait Atasay mağazasını da ziyaret etti. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise, Torium’un Türkiye’nin 5’inci İstanbul’un 3’üncü büyük AVM’si olduğunu anlattı.

180 mağazanın yer aldığını hatırlatan Torun, AVM’nin sahip olduğu ilkler arasında snowpark ve lunaparkın bulunduğunu, AVM’nin yılda yüzde 25 enerji tasarrufu yaptığını belirtti.
Milliyet


Lunapark eğlenceye doyuracak

Torium'un 3 bin 500 metrekarelik lunaparkını da StarPark CEO'su Galip Sakder ile gezdik. Sakder, 1997 yılında ilk kez lunaparkı AVM'lere kendilerinin soktuğunu belirterek, bugün 50'ye yakın AVM içinde lunapark işlettiklerini, Torunlar'ın yeni projesi Mall of İstanbul içinde de 10 bin metrekarelik lunapark yapacaklarını kaydetti.

Kurdeleyi Başbakan kesti

TORİUM AVM'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Türkiye'de özellikle yaşanan küresel finansal krizin etkileri ortadan kalkmamışken yapılan bu dev yatırımların 'Krizi fırsata dönüştürme' anlamında önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk müteşebbis ve girişimcilerinin adımların kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

2 bin kişiye istihdam

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torium'da yaklaşık 2000 kişiye istihdam olanağı yaratıldığını belirterek, "İlk kez bölgeye yatırım yapan H&M, Electroworld, Marks&Spancer, YKM, Teknosa, Mudo ve Boyner Sport mağaza karması ve eğlence konsepti ile 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

GALİP Sakder, ailenin tüm fertlerinin eğlenebilecekleri oyuncakları tercih ettiklerini belirtti. Bu, uçan arabalarda çocuklar, anne- babalarıyla bir arada.

STARPARK tarafından işletilen lunaparktaki dev oyuncakların bazıları Türkiye'ye ilk kez giriyor. bunlardan biri de "Dönen Kule".


CİNETECH Sinemaları'da 4 bin metrekare'de 9 salon ve 1766 koltuk kapasitesi ile Torium'da. Vizyon filmleri 3D yüksek görüntü kalitesiyle izlenebilecek.

Forum İstanbul'da Türkiye'deki ilk mağazasını açacak olan H&M ikinci mağazasını Torium'da açacak. H&M iki katlı mağaza için kira sözleşmesi imzaladı.
Sabah


200 milyon dolar yatırdı, Torium’da 2 bin kişi iş buldu

İstanbul’da Esenyurt Haramidere’de 200 milyon dolar yatırımla Torium Alışveriş Merkezi’ni açan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlandığını açıkladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla yapılan törende konuşan Torun, inşaatına 2008 yılında başlanan alışveriş merkezinin, sektöründe öncü bir rol üstleneceğini belirtti. Torun, “Perakende sektörü Türkiye’nin en çok istihdam yaratan sektörleri arasında yer almaktadır. Özellikle gençlere yeni iş imkanlarının sunulduğu AVM yatırımları, bu gelişimde önemli bir rol üstlenmektedir. Torium da bölgede yaşayan genç nüfusu kapsayan yaklaşık 2 bin kişiye istihdam yaratmıştır” diye konuştu.

Kar sporları yapılacak

Esenyurt’ta 95 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Torium’da, 180 mağaza yer alıyor. Alışveriş merkezi içerisinde dört mevsim kış sporları ve kar eğlencesi yaşatmak amacıyla kurulan ve şu anda 50 santimetre kalınlığında kar bulunan “Torium Snowpark” adlı eğlence merkezinde, kızaklı tüp kaydırak, 55 metre uzunluğunda 3 sıçrama rampalı snowboard parkuru, çift ahşap kızak rampası, halatlı dağ tırmanışı, kayak eğitim parkuru ve kar oyun alanı yer alıyor. “Torium Snowpark” 6 milyon Euro yatırımla hayata geçirildi.

5 milyon Euro’luk lunapark

Alışveriş merkezindeki 5 milyon avro yatırım ile 3 bin 500 metrekare alana kurulan ‘Starpark lunapark” ise dünyada son yıllarda en çok tercih edilen lunapark dev oyuncaklarını ilk kez Türkiye’ye taşıyor. Lunaparkta 18 metrekarelik döner kule, 360 derece döner dev uçan sandalye, farklı yönlere hareket edebilen alabora ve dans eden tepsi gibi bir çok oyuncak bulunuyor.
Hürriyet


Doğaya saygılı AVM Torium açıldı!

İstanbul'un üçüncü büyük alışveriş merkezi Torium'da, aralarında ulusal ve uluslararası birçok ünlü markanın bulunduğu 180 mağaza yer alıyor. Alışveriş ve eğlenceyi bütünleştiren konsepti ile farklılaşan Torium, Türkiye'nin ilk snovvpark'ma da ev sahipliği yapıyor.

Torunlar GYO'nun İstanbul'daki ilk alışveriş merkezi Torium, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasetinin önemli isimlerinin yanı sıra perakende dünyasının tanınmış simalarının da katıldığı törenle açıldı. Konsepti, mimarisi ve eğlence alanları ile sektöründe farklılaşan Torium'un açılış törenine İstanbullular da büyük ilgi gösterdi. İstanbul'un üçüncü, Türkiye'nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezi Torium, alışveriş ve eğlenceyi bütünleştiren konsepti ve Türkiye'ye taşıdığı ilklerle ziyaretçilerinden tam not aldı.

Kiralanabilir alanının yüzde 25'ini eğlenceye ayırarak sektöründe bir ilke imza atan Torium, dört mevsim kış sporlanmn yapılabileceği ve kar oyunlarının oynanabileceği Türkiye'nin ilk snovvpark'ı ile eğlence anlayışına da yeni bir boyut getiriyor.

Torium Alışveriş Merkezi'nin açılışında konuşma yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yapımına 2008 yılında başlanan projenin 200 milyon dolar yatırım ile hayata geçirildiğini belirtti. "Yeni Nesil Alışveriş Merkezi" olarak Torium'un sektöründe öncü bir rol üstleneceğini vurgulayan Aziz Torun, "Konsepti, mimarisi, açık çarşısı, eğlencesi, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle Torium, önemli bir sosyal ve kültürel değişim merkezi olarak faaliyet   * gösterecektir" dedi. Perakende sektörünün son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini belirten Aziz Torun, "Perakende sektörü Türkiye'nin en çok istihdam yaratan sektörleri arasmda yer almaktadır. Özellikle gençlere yeni iş imkanlanmn sunulduğu AVM yatırımları bu gelişimde önemli rol üstlenmektedir. Torium'da bölgede yaşayan genç nüfusu kapsayan yaklaşık 2000 kişi için istihdam yaratmıştır" dedi.

Ekolojik alışveriş merkezi

Doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan yeşil bina olarak tasarlanan Torium, çevre dostu yaklaşımı ile sektöründe örnek bir proje olarak da dikkat çekiyor. "Yeni Nesil Alışveriş Merkezi Torium" doğal havalandırma altyapısı ile desteklenen havalandırma sisteminde "Gece Soğutması" yöntemi kullanılarak yılda yüzde 20-25 oranında enerji tasarrufu sağlayacak. Ayrıca; Torium Snowpark'ta eriyen kar sularından elde edilen su da AVM'nin havalandırma sistemlerinde kullanılarak yine enerji tasarrufuna katkı sağlayacak.
Hürriyet Emlak


Geri Dön