26 / 04 / 2024

Toronto'da 18 bin konut açığı var!

Toronto'da 18 bin konut açığı var!

Kanada Toronto’da 600 milyon dolar yatırımla 1320 konutluk bir projeye başladıklarını söyleyen Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, “Kanada Türkler için ‘B planı’ oldu." dedi.



AKMAN Holding’in Kanada’da kurduğu SAMM Developments, Toronto’da 600 milyon dolarlık konut projesi geliştiriyor. 30 dönüm arsa üzerinde inşa edilen ‘The Kennedy Condominiums’ projesinde 4 blokta 1320 daire, otel ve iş merkezi yer alacak. Türkiye’deki birçok kişi için Kanada’da yaşamanın ‘B planı’ olduğunu belirten Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, “Proje hem Kanada’da yaşamak hem de yatırım yapmak isteyenler için fırsatlar sunuyor. Bizden ev alan kişilere isterlerse göçmelik bürolarına yönlendiriyoruz. Burada yatırım yapmak Kanada’da oturma ve vatandaşlık yolunu da açabilir. Kanada vatandaşlığı isteyenler burada daire alarak bir taşla iki kuş vurabilecek” dedi. Projede 100 daireyi Türk vatandaşları için ayırdıklarını belirten Akman, kısa sürede bu evlere 800’den fazla talep geldiğini dile getirdi.


18 BİN KONUT AÇIĞI

Şirketlerinin turizm, gıda, otomotiv ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiğini belirten Akman, “1984’ten bu yana Kanada’da iş yapıyoruz. Önce Toronto’da 3 otel aldık. Baktık inşaat sektöründe ciddi bir potansiyel gördük. Dünya’da şu an en fazla inşaat yapılan yer Toronto ve 18 bin konut açığı var. Biz bundan sonra da Kanada’da yatırım yapmayı ve yeni projelerden de Türk vatandaşlarına konut ayırmayı planlıyoruz” dedi. Projede teslimatlara 2019 yılında başlayacaklarını bildiren Ali Akman, Kanada’da inşaat sektörünün her yıl yüzde 7-8 aralığında büyüdüğünü ve yıllık 250 bin göçmen kabul etmesi nedeniyle Kanada’da sürekli konut talebi bulunduğunu ifade etti.


Projede konut fiyatlarının fiyatların da 250-400 bin Kanada doları arasında değiştiğini belirten Akman, “Kanada’da yabancılar ödemenin yüzde 35’ini peşin yapıyorlar, yüzde 65 için uzun dönemli konut kredisi alabiliyorlar. Ayrıca, kira garantisi de verilebiliyor. Projemizde aylık 1.400 Kanada doları kira getirisi bulunuyor” dedi. Akman, Toronto’nun merkezi bir bölgesinde bulunan projede, 370 daireden oluşan ilk blokun Kanada’da temmuz ayında satışa çıktığını ve 2 günde satıldığını söyledi. Kanada’da satışı devam eden 330 dairelik ikinci etabın yüzde 65’inin de şimdiden satıldığını belirten Akman, “Kanada’daki satışlarında olağanüstü bir taleple karşılaştık. Satışları orada tamamlayabilirdik ama biz Türkiye’deki vatandaşlara da ev ayırmak istedik. Kanada’da yaşayan Türkler de yaklaşık 40 ev aldı” dedi. Kanada’da inşaat sektöründe İtalyanların ön planda olduğu belirten Akman, Türk bir yatırımcı olarak bölgede oluşan talebe cevap vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. 


YATIRIM ORTAMI OLUMLU DEĞİL

İSTANBUL’da inşaat projelerini incelediklerini ancak yatırım ortamını uygun bulmadıklarını belirten Ali Akman, “Türkiye’de  konjonktür ve siyasi ortam yatırım için olumlu değil. Konut fazlası söz konusu. Eğer yatırım ortamı uygun hale gelirse Türkiye’de de gayrimenkul projesi geliştirebiliriz” dedi. 


 


Hürriyet 


Geri Dön