28 / 03 / 2024

Torul Belediyesi, DSİ'ye köprü davası açtı!

Torul Belediyesi, DSİ'ye köprü davası açtı!

Torul İlçe Belediyesi, Torul Barajı üzerinde yer alan ve iki mahalleye ulaşım sağlayan köprü su altında kalınca Devlet Su İşleri'ne (DSİ) dava açtı



Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Kirazlık köyünde dokuz yıl önce yapımına başlanan ve 17 Ocak 2009'da enerji üretimine geçilen Torul Hidroelektrik Santrali için inşa edilen Torul Barajı'ndaki su seviyesinin yükseldiğini söyledi. Bu nedenle baraj üzerindeki köprünün su altında kaldığını ve Çamlıca ile Köprübaşı mahalleleri arasındaki ulaşımın kesildiğini anlatan Bostan, mağduriyetlerinin giderilmesi için DSİ'ye dava açtıklarını kaydetti.

Köprünün vatandaşların can ve mal güvenliği için ulaşıma kapatıldığını belirten Bostan, şöyle konuştu: "Ulaşıma kapatılan köprünün bir metre altından, her iki mahalleye içme suyu hattımız da geçiyor. Barajda su tutulunca köprüyü kullanamadığımız gibi içme suyu hattımız da arıza yaptı. 17 gün arızamızı bulup onaramadık. Bu sürede iki mahallemize tankerlerle su taşıdık. Tam dört yıldır birçok aksaklıklarla karşı karşıya kaldık. Tüm bu aksaklıkların giderilmesi için DSİ'ye defalarca yazı yazdık."

Köprünün kullanılamaması yüzünden servis araçlarının günde 32 kilometre fazla yol almak zorunda kaldığını bildiren Bostan, şöyle devam etti: "Temizlik aracımız, servis aracımızla ayda toplam 2 bin kilometre fazla yol kaydetmek zorundayız. Araçlarımız iki mahalleye ulaşmak için merkezi dolaşmak zorunda kalıyor. Bizim gibi belediyelerin mali durumu ortada. Belediyemize aşırı yük oluyor. Buna bir de vatandaşın aracını eklediğimizde hem belediye hem de vatandaş mağdur oluyor. Tüm bunları dile getiren yazışmalarımıza DSİ hiçbir cevap vermedi."
Radikal


Geri Dön