18 / 04 / 2024

Torun Center asansör firması Geda Majör: Hafta sonu şantiyede yokuz!

Torun Center asansör firması Geda Majör: Hafta sonu şantiyede yokuz!

Geda Majör ’ün Torunlar İnşaat’a kiraladığı asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demotanjından sorumlu olduğu, ancak şirketin asansör sisteminin işletilmesinden sorumlu olmadığı ifade edildi.





Torunlar İnşaat'ın projesinde 32'inci kattan düşen ve 10 işçinin ölümüne neden olan asansörün işleticisi Geda Majör şirketi ilk resmi açıklamayı yaptı.


Yapılan açıklamada Geda Majör’ün Torunlar İnşaat’a kiraladığı asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demotanjından sorumlu olduğu, ancak şirketin asansör sisteminin işletilmesinden sorumlu olmadığı ifade edildi. Asansörlerin eksiksiz ve hasarsız çalıştığının kontrolleri yapıldıktan sonra proje ortaklığına teslimatının yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Anılan sözleşme uyarınca şirketimiz Torunlar İnşaat’a kiralanan asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demontajından sorumludur. Asansör sisteminin işletilmesi ise sözleşme kapmasında değildir. Sözleşme kapsamındaki bu periyodik bakım hizmeti için iki uzman personelimiz mesai saatleri içinde sürekli inşaat alanında bulundurulmaktaydı. Cumartesi günü ve mesai saatleri dışında meydana gelen bu kazanın oluş şekli hakkında şu aşamada bir bilgimiz bulunmamaktadır. Savcılık soruşturmasının sonucunu bizler de beklemekteyiz.”


Hürriyet


Geri Dön