26 / 04 / 2024

Torun Center'a ayrıcalıklı yapılaşma hakkı mı verildi?

Torun Center'a ayrıcalıklı yapılaşma hakkı mı verildi?

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçiye mezar olan Torunlar GYO’ya ait Torun Center’a ilişkin bilirkişi raporunda “ayrıcalıklı yapılaşma hakkı” verildiği kaydedildi.



İleri Haber'den Rıfat Doğan’ın haberine göre, inşaatı devam eden Torun Center ile ilgili 2010 yılında onay verilen imar planlarını yargıya taşıyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin 'yeni planlara' açtığı dava dosyasına geçtiğimiz ay bilirkişi raporu girdi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne raporunu sunan 3 kişilik bilirkişi heyeti planlarda “ayrıcalıklı yapılaşma hakkı” getirildiğini kaydetti.


Raporda planların gerekçe ve etkileri çerçevesinde “TOKİ’ye kaynak oluşturmak” dışında amacının olmadığına dikkat çekildi. Sadece söz konusu alana odaklanıldığı ve çevresine vereceği zararın hesaplanmadığı vurgulanan raporda Torun Center inşaatı için kurumlardan eksik görüş alındığı ifade edildi. Raporun sonuç bölümünde Torun Center planlarının bölgede emsal oluşturabileceği ve bu durumda bölgede zaten yüksek olan yapılaşmayı daha da artıtırarak sorunların çözülemez hale getireceğine de dikkat çekildi.



Evrensel 


Geri Dön